1. Home
  2. Vesti
  3. FCA zaštitio patent novog rednog šestocilindarskog turbomotora
FCA zaštitio patent novog rednog šestocilindarskog turbomotora
0

FCA zaštitio patent novog rednog šestocilindarskog turbomotora

1.62K
0
Podelite sa prijateljima:

U najsnažnijem izdanju bi mogao da isporučuje preko 500 konjskih snaga.

I nije nekakva tajna da Fiat Chrysler Automobiles radi na potpuno novom rednom, šestocilindarskom turbomotoru. Međutim, do sada su na internetu mogle da se pronađu samo nepotvrđene glasine. Sada, kada je zaštićen patent kodnog imena GME-T6 (Global Medium Engine Turbo-6), možemo sa sigurnošću reći da je tako nešto zaista u igri, mada je projekat još uvek u ranoj fazi. Skica pokazuje da je reč o rednom „šestaku“ s novodizajniranim EGR sistemom za turbobenzinske agregate. Patent broj 10.247.142, podnet Američkom zavodu za patente od strane FCA US LLC, opisuje motor veoma sličan GME-T4, takođe turbo jedinici, ali sa četiri cilindra.

Smatra se da će novi motor pogoniti različite proizvode iz FCA portfolija s obe strane okeana. Navodno će posedovati eBooster tehnologiju, koja obećava isporuku do 25 odsto više snage, uz eliminaciju „turborupe“.

Motor će biti dostupan u različitim izlaznim nivoima, od 360 do preko 500 ks. Za potonji se spekuliše da bi mogao biti zamena za 7,0-litarski HEMI V8.

Biće veoma interesantno videti da li će novoformirani konglomerat s PSA uticati na razvoj novog agregata.

AutoRepublika

(1621)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments