1. Home
  2. Vesti
  3. Hiljadita premijera i nove Kije Optime
Hiljadita premijera i nove Kije Optime
4

Hiljadita premijera i nove Kije Optime

514
4
Podelite sa prijateljima:

Videli smo puno crteža koji su bili namenjeni buđenju znatiželje, doduše ne evropske, u pogledu izgleda liftbeka iz Koreje, Kije K5 ili u našem narodu (ne)poznatog kao Kia Optima. Videli smo i špijunske, “nehotice procurele” fotografije sa zvaničnih foto seansi ovog modela, a sada su pred nama i zvanične za koje naivni proizvođač priznaje da ih je svesno “bacio lavovima”.

Već na prvi pogled je jasno da, za razliku od prve dve generacije koje su među sobom bile veoma slične, ova nova, treća iteracija donosi potpuno novi stilski izraz, doduše i dalje u formi karoserije koju krase četvoro vrata.

U stvari, pred nama je fastbek koncept, što je izraz koji skriva sedan s izrazito padajućom linijom krova i veoma kratkim poklopcem prtljažnika. Dizajn prednjeg i zadnjeg dela Optime je izveden na potpuno novi način, dok su zadnje svetlosne grupe integrisane u jednu celinu, što je pomalo, to jest “pomnogo” i totalno izlizan fazon.

Pored toga, kućišta retrovizora su smeštena na nižu poziciju na panelima vrata.

Međuosovinski razmak je “utovljen” za 45 milimetara i sada iznosi 2.850 mm. Nova Optima je u ovoj iteraciji za 50 milimetara duži automobil od onog koji nasleđuje (4.905 mm) a istovremeno je 20 mm niže vozilo (1.445 mm) u odnosu na isti reper. Zato se širina nije izmenila spram primerka iz druge generacije, pa je ostala na nivou od 186 centimetara.

Kupci će birati između različitih varijacija na temu točkova, a prečnik felni se meri ciframa od 16 do 19 inča.

Za sada, to je sve što imamo od pojedinosti. Nisu još uvek dostupne fotografije enterijera, a one će sačekati hiljadu i prvu premijeru, pa će korejski proizvođač očekivati da i tada dobije besplatan marketing.

Ponašanje u stilu onih alkoholičara ispred seoskih prodavnica koji “žickaju” za pivo ili ono malo “čokanjče”.

AutoRepublika

(514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Šta je izlizan fazon određuju kupci i automobilski dizajneri koji se njihovom ukusu moraju prilagođavati.Slažem se da je na novoj Optimi integracija zadnjih svjetlosnih grupa u jednu cjelinu izvedena estetski na ne baš najbolji način.Jedna deblja hromorana lajsna koja bi povezala zadnje lampe bi bila više nego dovoljna.Ovo je najblaže rečeno,kič.

Yankee

Pravo osvezenje

moron

Mada nisam poklonik dvoseda registrovanih za prevoz pet osoba, ova Optima spolja ima prihvatljiv dizajn, osim ove prenaglašene hrom lajsne na D stubu. Dosta me podseća u tom delu na astru, pa i na insiginiju, koje su meni sa tom lajsnom prosto naružene.

Balkanboj

Dizajn kao kineski kasetofon Sonashi.
Kičerica koja šljašti na sve strane. Bezveze, kao i svi slični kojima istekne rok trajanja za dve godine jer izbace još veći kičeraj.
Niđe veze sa dizajnom.

Pininfarina. Bertone. Giugiaro.