1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Harley Davidson stiže sa još dva noviteta
Harley Davidson stiže sa još dva noviteta

Harley Davidson stiže sa još dva noviteta

190
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Harley Davidsonu već neko vreme ne cvetaju ruže. Iako i dalje posluje profitabilno i u potpunosti kontroliše kategoriju teških kruzera, firma iz Milvokija se suočava sa sa nemogućnošću da animira mlađe kupce koji nikada ranije posedovali neki od modela Harley Davidsona.

Električni model LiveWire privlači dosta pažnje, ali visoka cena i limitirana ponuda znače da proizvođač ipak ne može da se osloni na njega.
Do kraja 2020. godine, američka kompanija će proširiti ponudu sa još dva modela. Jedan od njih je pro-terenski Pan America, koji je dobio ime po legendarnoj trci voženoj svake godine između američkih kontinenata.

Ovo je ujedno jedna od kategorija u kojoj Harley Davidson nema mnogo iskustva pa će biti zanimljivo videti kako će publika primiti novitet. S druge strane, model Bronx (po istoimenoj provinciji Njujorka) se nalazi u takozvanoj klasi „streetfighter“ (Ulični Borac).


Detalj koji privlači najviše pažnje je novi agregat koga proizvođač naziva Revolution Max. On će biti dostupan u dve verzije, a ponuda će startovati onim zapremine 975 kubnih centimetara sa 115 konjskih snaga. Harley Davidson očekuje da će mnogo popularniji biti jedinica koja poseduje zapreminu od 1.250 „kubika“ uz isporuku 145 „konja“, što je u samom rangu sa konkurencijom.

Iz kompanije je stigla izjava da trenutno sarađuje i sa poznatim proizvođačem kočnica Brembom a tema zajedničkog rada se ogleda u razvoju novog revolucionarnog sistema za zaustavljanje motocikla. Pored toga, zvaničnici ovog entiteta su objavili saradnju i sa fabrikom pneumatika Michelin.


Oba motocikla su trenutno izložena u prototip izdanju na Salonu motocikala u Milanu, dok će serijski modeli usledeti početkom naredne godine. Harley Davidson se ne zadovoljava postignutim i najavio je još nekoliko noviteta u klasama gde ranije nije imao svog predstavnika.

AutoRepbulika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments