1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Seat uskoro predstavlja svoj prvi motocikl
Seat uskoro predstavlja svoj prvi motocikl
0

Seat uskoro predstavlja svoj prvi motocikl

1.12K
0
Podelite sa prijateljima:

Seat će 19. novembra u Barseloni predstaviti svoj električni skuter. 

Dugo godina je španska marka tražila sopstveni identitet u okviru Volkswagen grupacije i konačno ga je pronašla. Naime, VW je pre nekoliko godina dodelio Seatu „kul“ ulogu, odnosno zadužio ga da bude uvodni brend u grupu, namenjen pre svega mladima.

Stoga je proizvođaču iz Barselone posvećeno da se bavi razvoje informativno-zabavnog sistema za čitavu Volkswagen grupu, kao i da se orijentiše na sprave iz sveta mikro mobilnosti. Tako je Seat predstavio Minimo, mikroautomobil, potom električni trotinet, a sledeći na redu je skuter.

Kako kažu pres zvaničnici španskog brenda, najavljeni skuter koristiće za pogo nsamo električnu energiju i po svojoj snazi biće ekvivalent konvencionalnim mašinama koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem radne zapremine od 125 kubnih centimetara.

Seat je naveo da će električni skuter nositi indikativni naziv eScooter. Na tržište stiže početkom naredne godine, i biće na početku odmah dostupan za klasičnu kupovinu, ili za korišćenje putem nekog od ride sharing servisa sa kojima će Seat sklopiti saradnju.

Šef španske marke, Luka de Meo, izjavio je da je električni skuter samo naredni korak u putovanju ka uspešnim alternativama u mobilnosti u urbanim sredinama. „Gradovi su sve veći, i gužve sve gore. Naši proizvodi iz ove sfere pomoći će ljudima u urbanim delovima sveta da pređu put bez mnogo napora i troškova. Uz sve to i ne emituju štetne gasove“, rekao je prvi čovek Seata.

AutoRepublika 

(1121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments