1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru WRX neće u penziju, Toyota stiže u spas
Subaru WRX neće u penziju, Toyota stiže u spas
0

Subaru WRX neće u penziju, Toyota stiže u spas

1.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Dugo se govorilo da će WRX otići u istoriju, no poslednje informacije govore suprotno. 

Toyota sada ima udeo od 20% u Subaruu, te će partnerstvo ove dve kompanije biti podignuto na još viši nivo. Kako javlja japanski Best Car ove dve marke zajednički će raditi na stvaranju nove generacije modela WRX.

Toyota i Subaru navodno će zajednički razviti novu platformu koja će se prvo koristiti u nadolazećoj iteraciji WRX-a. Osim toga ove dve marke sarađivaće na razvoju pogona na sve točkove koji bi po najavama iz japanskih medija trebalo da donese revoluciju na ovom polju.

Kada bismo mogli da vidimo novu generaciju legendarnog automobila? Po svemu sudeći ne skoro. Neki govore o 2021. godini, ali je realno očekivati da se tada predstavi eventualno konceptualni model, a da serijski primerak vidimo tek 2022. godine.

Japanci javljaju da Toyota i Subaru neće raditi samo na novoj generaciji WRX-a. Toyota je u poslednje dve godine ponovo veoma aktivna na polju sportskih automobila, te je za očekivati još noviteta na ovu temu. Veruje se da će Subaru i Toyota napraviti i jedan kupe, koji će nositi „reli gene“.

AutoRepublika 

(1399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments