1. Home
  2. Vesti
  3. Porodica Anjeli kao glavni profiter spajanja FCA i PSA
Porodica Anjeli kao glavni profiter spajanja FCA i PSA
1

Porodica Anjeli kao glavni profiter spajanja FCA i PSA

533
1
Podelite sa prijateljima:

Članovi uticajne ili bolje reći izuzetno bogate italijanske familije, značajno su uvećali svoje materijalno blagostanje nakon spajanja FCA alijanse sa PSA grupacijom. 

Iako se reč spajanje ističe na sve načine, ipak je to maska za nešto što je zapravo preuzimanje FCA od strane PSA. Potpuno logično jer je francuska grupa u daleko boljoj poziciji od nekadašnjeg giganta iz saveza italijanskih i američkih proizvođača.

Familija Anjeli je najveći akcionar FCA alijanse, i tako će i ostati i nakon spajanja. Osim toga biće i jedni od najvećih akcionara u novom entitetu.

Ipak pre samog spajanja porodica Anjeli uspela je da ispregovara da „izvuče“ iz specijalne dividende čak 5,8 milijardi evra. Ogromna svota novca u svakom slučaju. I pored toga članovi buržoaskog klana Anjeli ostaće aktivni i u novonastaloj kompaniji.

No, jedna stvar je sigurna, pokojni Markione bio bi oduševljen sa spajanjem sa PSA grupacijom, kao i sa uslovima pod kojima se ona odigrala.

AutoRepublika

(533)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

sve se ovo znalo mnogo pre, zato je ferari odvojen u posebnu nezavisnu firmu i neće biti deo ovog cirkusa, celi FCA je bio na klimavim nogama, izgleda da je PSA kao nekakva humanitarna organizacija za spasavanje auto kompanija, prvo Opel, pa neuspeli pokušaj otimanja JLR od Tate, a sad FCA