1. Home
  2. Vesti
  3. Sklapanje BMW iNext prototipova (VIDEO)
Sklapanje BMW iNext prototipova (VIDEO)
0

Sklapanje BMW iNext prototipova (VIDEO)

205
0
Podelite sa prijateljima:

Kada kreće proizvodnja potpuno novog modela, tako radikalnog i različitog u odnosu na ono što su radili ranije, proizvođači moraju da se uvere da su se svi delovi tačno uklapaju tamo gde treba. Pored toga, kada je delova toliko kao u slučaju BMW iNexta, pripreme mogu trajati godinama.

iNext bi trebalo da krene sa zvaničnom proizvodnjom 2021. u Dingolfingu. Do tada, Bavarci sklapaju prototipove u takozvanoj „Pilot fabrici“ u Minhenu, koristeći iste procese koji će biti eksploatisani i u slučaju serijskog modela.

Eto prilike da BMW otkrije deo procesa proizvodnje, ali i pruži nam uvid u same prototipove koji su na proizvodnoj liniji.

Nekoliko ogoljenih karoserija se sklapa u karoserističkom odeljenju uz pomoć procesa koji se zove rotaciono spajanje, a koristi se za spajanje aluminijuma i čelika visoke čvrstine uz generisanje visoke temperature kada jedan materijal prolazi kroz drugi.

Kada su karoserije sklopljene, koriste se laseri za precizno određivanje karakteristika površine i merenja. Takođe se upotrebljava i skener, uz pomoć kojeg se upoređuje fizičko telo automobila sa CAD modelom u kompjuterima.

Vozila zatim idu dalje da bi bila podvrgnuta drugim procesima, o kojima BMW nije išao u detalje.

Do vremena serijske proizvodnje, Bavarci nameravaju da sklope 100 prototipova. iNext je baziran na Vision iNext konceptu prikazanom prošle godine. Biće pogonjen električnim sistemom za sada nepoznatih specifikacija, uz najavljenu autonomiju od 600 kilometara.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments