1. Home
  2. Vesti
  3. Golf 8 GTI, GTI TCR, GTD i R varijante dolaze sledeće godine
Golf 8 GTI, GTI TCR, GTD i R varijante dolaze sledeće godine
0

Golf 8 GTI, GTI TCR, GTD i R varijante dolaze sledeće godine

1.35K
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je rešen da pokaže ko je gazda u C segmentu. 

Uprkos tome što se verovalo da će nemački proizvođač postepeno plasirati performantne varijante osme generacije Golfa iz Volkswagena stiže potpuno drugačija najava. Verzije GTI, GTI TCR, GTD i R će sve imati premijeru 2020. odnosno iduće godine.

Za GTI i R izdanja se odavno zna da će debitovati naredne godine, ali je vest za GTI TCR i GTD posve iznenađujuća. Šta više, moglo bi se reći da je informacija da će GTD uopšte biti dostupan skoro pa šokantna, jer se nije verovalo da će ova verzija doživeti novu generaciju. No, VW očigledno i dalje nema nameru da tek tako odustane od dizel motora.

Za sada, Volkswagen je veoma škrt sa detaljima. Nema preciznijih podataka o nabrojanim izdanjima, ali se zna da će kruna ponude ostati model sa sufiksom R.

Potvrđeno je da će Golf 8 R koristiće dvolitarski turbo agregat. Ono što je poznato od ranije, od samog Volkswagena, to je da će Golf R biti kruna ponude osme generacije, i da će imati „više od 300 ks“. Već neko vreme kolaju i glasine da bi mogla postojati varijanta Golf R Plus koja bi mogla raspolagati sa oko 400 konja. Ipak, proizvođač iz Volfzburga za sada nije kometarisao ove navode.

Kada je reč o verziji GTI gotovo je izvesno da će i ona koristiti 2,0-litarski turbo motor. Veruje se da će ova pogonska jedinica isporučivati 250 ks, dok će varijanta GTI TCR nuditi 290 ks.

Što se tiče pomalo kontroverznog GTD, Volkswagen je potvrdio da će koristiti „performantnu TDI pogonsku jedinicu“. Biće svakako interesantno videti šta će tačno nemačka marka ponuditi sa ovim automobilom. Golf GTD sedme generacije nudio je 184 ks i 320 Nm. Verovatno će novi model ponuditi malo veće brojke od ovih, uz veću efikasnost.

Velika je verovatnoća da ćemo prvo imati priliku da vidimo Golf GTI, i to možda već u martu u Ženevi.

AutoRepublika 

(1353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments