1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i30 N Project C – samo za Evropljane (GALERIJA)
Hyundai i30 N Project C – samo za Evropljane (GALERIJA)
0

Hyundai i30 N Project C – samo za Evropljane (GALERIJA)

146
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je prikazao specijalno izdanje svog performantnog hedžbeka. 

Project C je, kako kažu predstavnici ove marke, evolutivni iskorak u odnosu na na i30 N. Mada ga smatraju boljim automobilom od standardnog modela, i30 N Project C koristi isti agregat. U pitanju je dvolitarski turbo motor koji razvija 275 ks i 378 Nm.

Hyundai još uvek nije dao sve detalje u vezi sa ovim automobilom, te nije poznato ni kakav će tip transmisije biti ugrađivan. Veruje se da bi ovaj automobil mogao dobiti automatski menjač sa dvostrukom spojnicom na kojem južnokorejski proizvođač radi već neko vreme.

Ono u čemu ovaj model jeste značajno napredovao u odnosu na standardnu varijantu jeste ušteda u masi. Ozbiljna dijeta zahtevala je upotrebu drugačijih, lakših materijala, a istovremeno se vodilo računa i o većoj čvrstini automobila.

Hyundai i30 N Project C debitovaće na Salonu automobila u Frankfurtu. Cena još uvek nije poznata, ali će proizvodnja biti ograničena na svega 600 primeraka, i to samo za određena tržišta u Evropi.

Ovaj automobil trebalo bi da bude uvod u pravu tržišnu ofanzivu „žestokih“ automobila Hyundaija u narednim godinama. Kruna ponude korejske marke trebalo bi da bude model koji se zajedničkim sa hrvatskom kompanijom Rimac.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments