1. Home
  2. Video
  3. Prodaje se redak primerak BMW M5 E39, cena 150.000 dolara (VIDEO)
Prodaje se redak primerak BMW M5 E39, cena 150.000 dolara (VIDEO)
3

Prodaje se redak primerak BMW M5 E39, cena 150.000 dolara (VIDEO)

20.95K
3
Podelite sa prijateljima:

Palimo vremeplov i vraćamo se u doba kada je BMW bio znatno originalniji nego što je to situacija danas. 

Krajem prošlog veka, BMW M5 E39 bio je san mnogih petrolheada širom sveta. Iako se tada, a i u godinama kasnije, kod kolekcionara verovalo da sportski sedan sa četvoro vrata nikada neće imati veliku vrednost u kolekcionarskom smislu, očito je da su se grdno prevarili.

E39 je bila prva generacija performantne „petice“ koja je koristila V8 motor. Bila je to pogonska jedinica zapremine 4,9 litara koja je isporučivala 400 ks i 500 Nm. Mamutske cifre za ono doba.

M5 E39 bio je u prodaji širom sveta, naravno i u SAD. Konkretan primerak ponuđen na prodaju je iz 2002. godine, nalazi se u Sinsinatiju i jedan je od svega 505 komada ofarbanih u Imola crvenu boju sa one strane Atlantika.

Osim toga, ovaj automobil je prešao samo 9.225 milja i nalazi se u mint stanju. BMW-ovi modeli iz „analognog“ doba koji su u dobrom stanju postižu sve veću cenu jer se značajno povećala i potražnja za njima.

Prodavac za ponuđeni primerak traži 150.000 dolara, ili bar tako javlja američki R&T. Nekome mnogo, drugima dovoljno primamljivo da zavuku duboko ruku u džep. Sve u svemu, ovo je ipak jedan divan deo istorije plavo-belog propelera.

(20952)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

BMW više ne pravi ovakve lepotane.

Stari Dejan

Evo jedan za Balkanboy-a!

Laki

Remek djelo na 4 točka!