1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Suzuki Jimny vs Jeep Wrangler vs Mercedes-AMG G63 u off-road borbi (VIDEO)
Suzuki Jimny vs Jeep Wrangler vs Mercedes-AMG G63 u off-road borbi (VIDEO)

Suzuki Jimny vs Jeep Wrangler vs Mercedes-AMG G63 u off-road borbi (VIDEO)

9.45K
5
Podelite sa prijateljima:

Još pet testova je sprovedeno da bismo uvideli koji terenac od prisutnih je najbolji.

Suzuki Jimny je više nego simpatičan automobil sa svojim „kutijastim“ izgledom. Ujedno, on je veoma dobar terenac, što ga čini poželjnim modelom na svim meridijanima.

Ipak, da li on može da se poredi s pripadnicima „teške kategorije“, kao što su Jeep Wrangler Unlimited i Mercedes-AMG G63? Ko bi drugi došao na ideju da to proveri nego CarWow. Trka ubrzanja uzbrdo? Zašto da ne. Da bismo uvideli kako Jimny stoji naspram „snagatora“, hajde da pogledamo brojke.

Suzukijev pulen poseduje 1,5-litarski  motor sa 102 ks (75 kW) i 138 Nm maksimalnog obrtog momenta. Pogon je naravno na sve točkove, ali nema blokade diferencijala, ali je tu reduktor.

Jeep Wrangler Unlimited, pogonjen je 2,0-litarskim turbobenzincem, koji isporučuje 272 ks (201 kW) i 400 Nm. Naoružan je blokadama diferencijala i sistemom odvajanja horizontalnih stabilizatora. Reč je o globalno možda najpopularnijem modelu među ljubiteljima „off-roada“.

AMG G63 izgleda kao Jimny na steroidima. Pogonjen je 4,0-litarskim biturbo V8 agregatom, a raspolaže sa čak 585 ks (430 kW) i 850 Nm.

Da li je snaga kao parametar dovoljna da se pobedi u trci uzbrdo na klizavoj podlozi? CarWow je ujedno pripremio još par testova.

Pogledajte video.

AutoRepublika

Izvor: CarWow

(9452)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Desilo mi se par puta ovo što se vidi negde na oko 13 minuta. Definitivno zastrašujuće iskustvo, kada vozilo nekontrolisano ide unazad, a vi ste želeli napred 🙂

Don

Sa bmw 530 sam imao isto iskustvo dok sam pokušavao da se popnem u garažu, dva m naprijed jedan nazad, a ulica prekrivena sa malo snijega. Sa corolom sam se popeo kao od šale…

Renault Terminator

Meni se desilo isto sa Meganom ranije..nove Wintere Tigrove montirane,snijeg,uzbrdica pored zgrade,i na pola uzbrdice stane,prokliza,mada je proklizavao cijelo vrijeme dok nije stao i onda krenuo nazad sa sve cetri nove Wintere!!!!Sreca moja,na desnoj strani nije bilo auta parkiranih,a dole su me cekala parkirana kola od komsija…noga na kocnici,potegao i rucnu..a on brate ide dole,nazad..usro sam se priznajem,nevjerovatno kako neprijatan i „ne prirodan“ osjecaj kada vam auto ide niz brdo u rikverc nekontrolisano,srecom ostao sam malo priseban, namotam desni i nasadim ga na ivicnjak i to me zaustivi. Par dana ranije,jos gori uslovi,led i snijeg,ista uzbrdica,samo drugi auto i druge… Pročitaj više »

igi

Još kad stigne Jimny sa četvora vrata, biće pravi hit.

Renault Terminator

Ova G klassa odavno nije pravi terenac,vec obicna gradska,sminkerska nabildovana kutija.
Ovo su trebali staviti na test umjesto sminkera.Pravog Steyer-og Puch dzipa.Ovo je pravi i jedini G.
https://youtu.be/pljfCKjGTX8