1. Home
  2. Vesti
  3. Poznat izgled Honde Jazz, dan pred premijeru u Tokiju
Poznat izgled Honde Jazz, dan pred premijeru u Tokiju
1

Poznat izgled Honde Jazz, dan pred premijeru u Tokiju

171
1
Podelite sa prijateljima:

Dan pred otvaranje Salona automobila u Tokiju, Honda nije uspela da novi Jazz održi u tajnosti. Ono oko čega je vladala najveća zainteresovanost je dizajn novajlije.

Bez obzira na kamufliranost prototipova, bilo je jasno da će nova generacija Jazza biti prijatnija za oko, da ne kažemo „slađa“. Odlazeći model krase oštri uglovi, što ga na izvestan način čini varijacijom na temu Civica, ali to nije bilo nešto čime su kupci bili oduševljeni. Iz tog razloga, Honda je pozajmila neke dizajnerske smernice od klasičnih modela iz prošlosti.

Mnogo veći, manje geometrijski orijentisani farovi, upareni su s maskom hladnjaka interesantne forme, što „anfas“ čini „veselim“ i „pitomim“. Krosover verzija, Crosstar, poseduje crnu masku s pregradama, zaštitne obloge karoserije i srebrne krovne nosače.

Generalno, proporcije su iste kao i ranije, a treba istaći da dok je u Evropi i Americi ovaj model klasifikovan kao pripadnik B segmenta, u Japanu pripada nižoj srednjoj klasi. Monovolumenski stil je obezbedio prostor za do sedam ljudi, što znači da Jazz nastavlja da se pozicionira kao najprostraniji u klasi.

Pored Crosstara, tu je i e:HEV hibrid, koji će se u potpunosti razlikovati od aktuelnog Jazz Hybrida, s više „električne“ autonomije, bez sedmostepenog DCT-a itd.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Još par dana pa ćemo gledati i prave slike 🙂