1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda razmatra lansiranje Karoqa vRS sa 300 ks
Škoda razmatra lansiranje Karoqa vRS sa 300 ks
0

Škoda razmatra lansiranje Karoqa vRS sa 300 ks

166
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Škodin SUV bi mogao da dobije turbo motor sa 300 ks!

Karoq tek što je ugledao svetlost dana, a već su krenule glasine koje sugerišu lansiranje vRS modela. Ukoliko se to desi, unutar VW grupe će doći do rivalstva sa Seat Ateca Cuprom.

Šef kompanije, Bernhard Majer je rekao da je postoji „očigledna potražnja“ za SUV modelima sa vRS bedžom, kao i da Karoq poseduje sve potrebne sastojke da u tom izdanju stigne na tržište. To bi značilo da bismo dobili automobil sa nekih 300 ks, izvučenih iz četvorocilindarskog turbo motora, istog koji pogoni i Ateca Cupru. Ipak, još uvek nije donesena konačna odluka.

Do tada, kupci će morati da se zadovolje standardnim Karoqom. Osnovni dolazi sa 1,0-litarskim motorom sa 115 konja. Naravno, dostupan je i 1.5 TSI Evo sa 150 ks. Podaci o dizelima još uvek nisu dostupni.

U zavisnosti od izbora motora, menjačke opcije su šestostepena manuelna i sedmostepena DSG varijanta. Skuplje verzije će biti dostupne sa pogonom na sve točkove, dok niže pozicionirani modeli dolaze sa standardnim prednjim pogonom.

Novi Karoq u prodaju kreće u drugoj polovini godine, a što se cenovne politike tiče, ona bi trebalo da bude usklađena sa Seatovom (Ateca) i Volkswagenovom (Tiguan).

(166)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments