1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla ubrzava proizvodnju superpunjača
Tesla ubrzava proizvodnju superpunjača
0

Tesla ubrzava proizvodnju superpunjača

201
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka najavljuje veliku proizvodnu ofanzivu, ali ovaj put ne u vezi sa automobilima, već superpunjačima. 

Tesla je otpočeo montažu svojih superpunjača u fabrici Šangaju, koja je locirana vrlo blizu pogona koji proizvodi automobile. U novoj fabrici kompanija Ilona Maska praviće svoj superpunjač V3 koji je u upotrebi od 2019. godine.

Dakle, Tesla nema nameru da čeka na druge da reše problem sa infrastrukturom, oni taj poduhvat preuzimaju na sebe. Videli smo u prethodnim godinama ambiciozne planove ovog brenda za mrežu superpunjača u Evropi, što bi omogućilo bezbrižno putovanje auto-putem u većem delu Starog kontinenta.

U prethodnih osam godina, Tesla je postavio 20.000 superpunjača na globalnom nivou. Sada, planiraju da na godišnjem planu u Kini proizvode 10.000 ovakvih stanica za punjenje – ambiciozna brojka, ali i sasvim dostižna.

U SAD su u prethodnim godinama znale da stignu kritike na račun Tesle zbog gužve na lokacijama gde se nalaze superpunjači, te je ovaj proizvođač rešio da drastično uveća svoju mrežu punjača, ne samo sa one strane Atlantika, već i na globalnom nivou, jer će ovoliko veliki broj proizvedenih jedinica zaista brzo uticati na količinu dostupnih stanica za punjenje baterije automobila.

Sličan problem je i u Evropi, s tim da se čini da je vlasnicima Teslinih vozila na Starom kontinentu malo lakše jer ne moraju da „jure“ druge punjače kao što je slučaj sa električnim vozilima evropskih brendova. Često drugi punjači i ne rade, odnosno traže specifične prepaid kartice za uslugu i tome slično… Sa Teslinim superpunjačima je priča potpuno drugačija, pritom treba istaći i da pune baterije ogromnom brzinom.

Dakle, Tesla radi na tome da eliminiše još jednu od falinki električnih automobila – nedostatak adekvatne infrastrukture. Nek im je sa srećom!

AutoRepublika 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments