1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Volvo i Geely će u budućnosti zajednički razvijati SUS motore
Volvo i Geely će u budućnosti zajednički razvijati SUS motore
1

Volvo i Geely će u budućnosti zajednički razvijati SUS motore

178
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska i kineska marka spajaju svoje programe za razvoj agregata sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Zapravo, plan Volvoa i Geelyja je da naprave potpuno novu kompaniju čiji će cilj biti dalji razvoj SUS motora, ali i hibridnih pogonskih sklopova. Ova, nova kompanija trebalo da snabdeva pogonskim jedinicama sve marke koje su pod okriljem Geelyja. A to su: Volvo, LEVC, Lynk&Co i Lotus.

Osim toga, motori bi bili otvoreni za prodaju i drugim proizvođačima, van kineske grupe. Geely najavljuje da će otvaranje nove kompanije sačuvati radna mesta, te da će iz Volvoa biti prebačeno oko 3.000 zaposlenih, kao i oko 5.000 koji će doći direktno iz kineskog giganta.

Ovakav razvoj događaja omogući će Volvou da se fokusira na razvoj električnih automobila. Ipak, rukovodstvu Volvoa je jasno da je u ovom trenutku tranzicija na samo električne modele nemoguća i neodrživa, stoga će SUS agregati ostati u upotrebi i u narednom periodu.

Šef švedske marke kazao je da očekuje da nova kompanija pomogne u razvoju hibridnih sklopova. „Za tako nešto potrebni su nam najbolji mogući SUS motori“, rekao je Hakan Samuelson.

Stvaranjem posebnog entiteta koji će se baviti samo razvojem i proizvodnjom agregata, čini se da Geely teži da rastereti Volvo i omogući mu lakši prelaz ka električnim automobilima.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

Prije par mjeseci ide vijest kako prestaje te i te godine sa proizvodnjom sus motora, a onda sad ovakav naslov.