1. Home
  2. Vesti
  3. Jedna Setra služi u Nemačkoj kao mobilni hostel
Jedna Setra služi u Nemačkoj kao mobilni hostel

Jedna Setra služi u Nemačkoj kao mobilni hostel

1.25K
1
Podelite sa prijateljima:

Brojni su hosteli i mali hoteli razbacani po centru velikih gradova. Ideja vlasnika tog biznisa je udovoljiti prosečnom turisti koji raspolaže isto tako prosečnim budžetom. Međutim, šta raditi sa posetiocima koncertnih ili festivalskih događaja koji se po običaju organizuju na obodima gradova, periferiji ili čak i njivama gde nema nikakvih građevina u blizini?

Problem se svakako može rešiti montažom šatora, ali ima i kreativnijih, pa i komfornijih rešenja. Naime, Setra je poslužila kao osnova za preuređenje u pokretni hostel.

Nemačka kompanija DJH, koja je zapravo Nemački savez hostela za mlade, je odlučila da dvospratni autobus s tri osovine, a koji nosi oznaku Setra S431DT, prilagodi na način da bude dobra osnova za noćni odmor. Autobus poseduje Mercedesov dizel motor koji isporučuje 503 konjske snage i radi u paru sa automatskim menjačem koji je proizvela kompanija  ZF.

Gledano sa spoljne strane, hostel na točkovima ne otkriva niti jedan detalj koji bi čoveka mogao da navede na zaključak o posebnosti ove „dvospratnice“. Više je kompanija koje u Nemačkoj organizuju prevoz putnika vozilma ovog tipa, a ovo definitivno jeste poseban primerak koji svoje glavne osobenosti iskazuje u putničkoj kabini.

Vrata autobusa se otvaraju automatski u bilo koje doba dana. Sve što gost treba da uradi jeste da unese ispravnu kombinaciju karaktera na interfornu, i kao posledica toga, vrata će se otvoriti.

Na „prvom“ spratu se nalazi odeljenje za garderobu (ostava), mala kuhinja i trpezarija. Tu je takođe i multimedijalni sistem, aparat za pripremu kafe, kao i frižider. Na spratu iznad je organizovana zona namenjena noćnom odmoru. Gore je instalirano ukupno 12 boksova s madracima na koje je moguće smestiti po dve osobe. Na taj način, mobilni hostel može postati toplo utočište za najviše 24 osobe.

Može se reći da je razumna pretpostavka da će hostel na točkovima biti korišćen za smeštaj posetilaca brojnih dešavanja koja se organizuju na otvorenom prostoru u Nemačkoj. Na primer, prošlog avgusta je ova Setra bila „saučesnik“ na festivalu plesne muzike SonneMondSterne, a koji je održan u blizini nemačkog grada Salburg-Ebersdorf. Prvi gost je bio upravo predsednik DJH odnosno Nemačkog saveza hostela za mlade.

AutoRepublika

(1251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, ima li ovaj hotel i „kanalizaciju“ ?