1. Home
  2. Vesti
  3. Raritet u vidu Subaru Impreze 22B STi u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)
Raritet u vidu Subaru Impreze 22B STi u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)
0

Raritet u vidu Subaru Impreze 22B STi u potrazi za novim vlasnikom (GALERIJA)

288
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru je „žario i palio“ devedesetih godina prošlog veka, osvojivši tri titule u konkurenciji konstruktora u WRC-u, naravno, prvenstveno zahvaljujući legendarnom Kolinu MekReu. Čuveni Škot, petostruki šampion elitne reli serije, ostao je poznat po spektakularnom vozačkom stilu, ali i isto tako spektakularnim „vratolomijama“. Svega toga ne bi bilo bez State Express 555 finiša i „zlatnih“ točkova.

22B STi je ugledao svetlost dana 1998., kao specijalna edicija dizajnirana u slavu šampionskih titula u konkurenciji konstruktora. Napravljeno je ukupno 424 primerka, u čast četrdesete godišnjice Subaruove automobilske divizije. Prvi Subaruov model je bio 360 sa zadnjim pogonom, iz davne 1958.

Od 424 spomenuta automobila, Subaru je 400 ponudio na domaćem tržištu, 16 je uvezeno u Veliku Britaniju, pet u Australiju, dok su preostala tri bili prototipovi.

Iz četvorocilindarskog bokser motora zapremine 2.212 kubnih centimetara, izvučeno je oficijelno 280 ks pri 6.000 o/min, uz 363 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dostupnog pri 3.200 o/min. Ovu specijalnu ediciju je krasilo Bilstein ogibljenje i u crveno obojene kočne čeljusti. „B“ u nazivu ne dolazi od „boxer“, već je interna Subaruova oznaka za turbopunjenje.

Šta misite, koliko šasija 196 košta? 4 Star Classics je naveo „cifru“ od 99.995 funti (116.260 evra), sa 41.287 kilometara na satu.

Naravno, do je dosta novca za 21 godinu star „widebody“ kupe, ali na ovo vozilo treba gledati na investiciju, jer je vrlo izvesno da će vrednost da mu raste.

Sve ispod u plavo ofarbanog lima je fabričko, sem čini se Zero Sports mreže na masci hladnjaka. Uz vozilo dolazi gomila papira i istorije održavanja, a 4 Star Classics je instalirao nov zupčasti remen na 22B STi, tako da novi vlasnik može biti spokojan.

AutoRepublika

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments