1. Home
  2. Vesti
  3. Lincoln širi ponudu Continentala sa „kontraš“ vratima
Lincoln širi ponudu Continentala sa „kontraš“ vratima
1

Lincoln širi ponudu Continentala sa „kontraš“ vratima

789
1
Podelite sa prijateljima:

Lincoln Continental je prošle godine proslavio osamdeset godina postojanja i u tu čast je proizvođač ponudio isto toliko jedinica modela sa zadnjim, takozvanim kontraš vratima. Za inspiraciju je poslužio Continental iz šezdesetih godina prošlog veka koji se danas smatra jednim od najlepših američkih klasičnih automobila.

Zaliha od 80 primeraka je rasprodata u roku od samo 48 sati, a Fordova premijum divizija sprema novu ponudu za narednu godinu. Lincoln ovu opciju naziva „Coach Door Edition“, ali su u američkoj javnosti poznati kao „suicide doors“ ili takozvana „samoubilačka vrata“.


U svakom slučaju, Coach Door Edition je zasnovan na najskupljem paketu opreme dostupnom samo na Continentalu koji nosi Black Label oznaku. Automobil zatim biva poslat u kompaniju Cabot Coach Builders, koja je smeštena u američkoj saveznoj državi Masačusets. Taj entitet se bavi preradom zadnjih vrata.

Ova opcija nije jeftina pa za Black Label treba izdvojiti 75.470 američkih dolara, dok će Coach Door Edition je vlasnika koštati čak 115.470 dolara. Oprema ova dva modela je gotovo identična i pruža sve ono šta se može poželeti u nekom automobilu.

Ispod haube se krije poznati 3,0-litarski V6 turbo benzinac koji razvija 400 konjskih snaga, dok su pogon na sva četiro točka i šestostepeni automatski menjač delovi standardne opreme.

Continental se može naručiti sa još dva benzinca. Radi se o jedinicama zapremine 3,7 litara koji predstavlja atmosferskog predstavnika, a tu je i 2,7-litarski turbo. Međutim, niti jedan od ova dva motora nije dostupan na Coach Door Edition verziji.


Lincoln je ulagao velike nade u novi Continental, ali je prošle godine isporučeno samo 8.758 jedinica na domaćem tržištu i još 10.489 je pronašlo vlasnike u Kini. Posle prvih devet meseci prodaja je pala za čak 25% u Americi, a ključnu ulogu igra slaba popularnost putničkih automobila u poređenju sa terencima i krosoverima. Međutim, mnogim kupcima smeta i što Continental deli produženu platformu sa modelom Fusion/Mondeo pa su česte i priče da bi on uskoro mogao nestati iz ponude.

Coach Door Edition sigurno neće popraviti situaciju pošto Lincoln planira da ponudi samo 150 dodatnih jedinica, ali makar na kratak period ovaj proizvođač je ponovo u centru pažnje.

AutoRepublika

(789)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

linc continental – američka s klasa za 42 000 €…
u vezi platformi i nova s klasa će biti na istoj kao i c klasa, pa joj niko ne zamera početnu cenu od 80 000 €