1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai tvrdi da će uvek biti moderniji od „kineza“
Hyundai tvrdi da će uvek biti moderniji od „kineza“
2

Hyundai tvrdi da će uvek biti moderniji od „kineza“

309
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je prešao dug put od devedesetih, a takođe i kineski proizvođači automobila. Ipak, južnokorejska kompanija tvrdi da je ona prestižniji brend od bilo čega što dolazi iz Kine. U razgovoru za CarSales, glavni operativni direktor Hyundai Motor Company Australije Džon Ket rekao je da je era jeftinih automobila prošla.

„Mislim da ćemo uvek biti premijum u odnosu na „kineze“. Moramo samo da smislimo tehnologiju da budemo ispred njih, da prepoznamo da je naša premija vredna toga za neke kupce. Naša prednost je što tempo promena u našem portfoliju je prilično značajan i mislim da ćemo to morati da nastavimo da bismo opravdali poziciju cena koju imamo u odnosu na naše konkurente. Vreme će pokazati da li je tehnologija koju ćemo doneti vredna premije koju naplaćujemo“.

Džon Ket je istakao da Hyundai ne bi mogao da bude profitabilan da je održavao niske cene kao što je to činio u prošlosti. Shodno tome, nedostajao bi neophodan budžet za izbacivanje toliko automobila i njihovo jako često osvežavanje. Realno gledano, čini se kao da se model nove generacije ili fejslift predstavlja svake druge sedmice.

Činjenica je da Hyundai postiže sjajne rezultate, koristi modernu tehnologiju i nekako se može reći da gotovo pokriva svaki segment tržišta. Setimo se samo da je to marka kojoj je Yugo bio glavni konkurent u Americi, i da je Hyundai Pony bio malo skuplji od Yugića, ali dosta pouzdaniji.

A da li je Hyundai premijum ili ne, možete baciti pogled na neke od testova Saleta Dragovića, koje možete potražiti u testnoj rubrici.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Po mom misljenju (nikako „po meni“!) Kia i Hjundai su po raznovrsnosti svog dizajna i po tempu kojim ga liferuju na vrhu svetske lestvice! Kinezi takodje izbacuju puno modela ali vec moze da se primeti da njihov dizajn ne izlazi iz jednog vec tipicno kineskog klisea! Kinezi bi morali da primete ovaj svoj trend i da hitno ucine nesto da bi ga prevazisli, inace ce kod kupaca doci do zasicenja i pada prodaje.

Kosta

Mislim da kompaniju koja ima auto skuplji od S klase ne bi trebalo ni spominjati u istoj rečenici sa Kinezima.