1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover Discovery i Džejmi Oliver u spektakularnom jedinstvu (Video)
Land Rover Discovery i Džejmi Oliver u spektakularnom jedinstvu (Video)
0

Land Rover Discovery i Džejmi Oliver u spektakularnom jedinstvu (Video)

191
0
Podelite sa prijateljima:

Novoformirano JLR odeljenje za vozila specijalne namene personalizovalo je Discovery kako bi vrsni kuvar Džejmi Oliver, imao uslove za rad, bolje nego u samoj kuhinji.

Iako nije bio prisutan tokom snimanja video priloga, njegov prijatelj Donald Šekan je demonstrirao zadivljujuće mogućnosti preuređenog automobila. Kroz trominutnu video turu upoznavanja sa ovom ekskluzivnom kuhinjom na točkovima, mogli smo da vidimo kako je moguće, prilikom dugih putovanja spremiti ručak, tehnikom sporog kuvanja, i to ispod poklopca agregata, u specijalno uređenom prostoru koji može da prihvati posudu dovoljne zapremine da svi putnici budu siti nakon završene pripreme.

Ali, to je zaista ništa spram rotirajućeg metalnog ražnja koji je prikačen na prednji kraj automobila, baš ispod oznake Discovery, i koji može da posluži za grilovanje i poveće ćurke ili praseta, na primer. Unutrašnjost vozila je poslužila za instalaciju frižidera, ispod odmorišta za lakat, između vozača i suvozača, zatim tostera, pored rotacionog tastera menjača, pa zatim “špajz” pregrada za džem, sakrivena na samoj centralnoj konzoli.

U oplatama vrata, nalaze se i prikladne pregrade za tanjire. Sa boka automobila, i levo i desno, sakriveni ispod stakala iza C stuba, nalaze se smeštajni prostori za razne zelene biljke, kao i začine, baš onako kako Džejmi to voli. Prikazani Discovery nije imao opciju pripreme sladoleda, ali je i ova stavka instalirana kasnije, za svetski poznatog kuvara.

Sa zadnje strane, kompletna radna ploča, sa apsolutno svim kuhinjskim rekvizitima je dostupna. Dve ringle, prostor za pripremu jela, spremište za noževe, odeljak za začine izrađen u maniru tastera menjača na Land Rover vozila, kao i sudopera. Svako ko poznaje stil i afinitete Olivera zna da on voli da sve prelije maslinovim uljem. Genijalno, na vrhu poklopca prtljažnika nalazi se mali rezervoar za ulje, koji se putem raspršivača lako koristi.

Pošto je kompletna indidualizacija izvršena od strane Land Rover SVO ekipe, proizvođač navodi da će, ukoliko tražnja postoji, napraviti i dovoljan broj replika ovog automobila. Ipak, za sada, narudžbi nema, pa nema ni planova za dalju komercijalizaciju ovog koncepta.

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments