1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf VIII – novi detalji
Volkswagen Golf VIII – novi detalji
0

Volkswagen Golf VIII – novi detalji

581
0
Podelite sa prijateljima:

Osma generacija Volkswagen Golfa će biti dodatnih 70 kilograma lakša.

Restilizovani Golf VII je tek par meseci na tržištu, a već su izbili detalji vezani za sledeću generaciju. Smatra se da će novajlija malo zakasniti zbog posledica „dizelgejta“, ali će se pojaviti do kraja dekade.

Izmene će biti brojne. Ležaće na evoluciji fleksibilne MQB platforme i izgubiće između 35 i 70 kilograma u zavisnosti od verzije. Što se dizajna tiče, prednji deo će biti elegantniji, dok će zadnje signalne grupe biti oštrijih uglova. Oznaka „Golf“ će se naći u centralnom pojasu petih vrata, u stilu Arteona. Očekuje se da će revidirana arhitektura osloboditi više prostora unutar kabine i prtljažnika, čija bi zapremina trebalo da poraste na oko 400 litara.

Kada je o enterijeru reč, tu će nastupiti čak i značajnije promene, jer će i onovni model imati standardni digitalni instrument klaster. Dakle, „aufwiedersehen“ analognoj instrumentaciji. Trodimenzionalni „head-up“ displej je takođe na spisku, uz sistem kontrole gestovima.

U brojne nove sisteme koji će biti na raspolaganju se ubrajaju autonomno parkiranje, inteligentni digitalni ključ sposoban da uči vozačeve navike i ponašanje za volanom itd. „Meki“ hibridni sistem će biti takođe implementiran, dok će GTE verzija dobiti više snage i produženu voznu autonomiju.

S druge strane, Golf GTI će raspolagati sa 250 ks, dok će R model s pogonom na sve točkove isporučivati 350 konja.

Ono što takođe raduje ljubitelje Golfa je da se cenovna politika neće menjati uprkos poboljšanom kvalitetu izrade i materijala, kao i izdašnijoj osnovnoj opremi.

 

(581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments