1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan osvežio model Titan za 2020. godinu
Nissan osvežio model Titan za 2020. godinu
0

Nissan osvežio model Titan za 2020. godinu

183
0
Podelite sa prijateljima:

I vrapci na granama znaju da Amerikanci izuzetno vole pikap kamionete. Bez obzira na to da li je reč o domaćim proizvođačima ili inostranim, svako treće vozilo na putu je upravo takvo. Nissan je jedan od retkih kompanija koja nije uspela da ukrade svoj deo kolača.

Model Titan redovno završava na dnu liste, a prošle godine je isporučeno tek nešto više od 50.000 jedinica. Sadašnja generacija je na tržištu tri godine pa je japanski proizvođač vozila shvatio da je vreme za prve izmene.

Najveća promena se može primetiti kada se razgleda i uporedi aktuelni prednji deo pikapa s onim pre modifikacija. Nissan kaže da su tu tri nove maske hladnjaka, što bi ovom pikapu trebalo pružiti koliko-toliko prepoznatljiv stil.

Naime, prethodnik je dobio dosta kritika koje su se pozivale na okolnost da je prekopirana prethodna generacija modela Ford F-150. Sam stil farova ne donosi izmene, ali je svetlosna grupa nova slična onoj kojoj smo videli na Warrior konceptu. LED osvetlenje je deo standardne opreme na najskuplje tri verzije i opcija na ostatku ponude.

Kupac sada može da naruči svoj Titan i sa 9,2-inčnim ekranom u enterijeru, koji je jedan od najvećih među konkurencijom, dok je ostatak pažnje posvećen materijalima većeg kvaliteta. Po prvi put ovaj kamionet se može dobiti i sa krovnim otvorom, to jest takozvanim šiberom kao i sa opcijom bežičnog punjenja mobilnih telefona.

Kao i ranije, standardan motor je 5,6-litarski V8 benzinac koji razvija 400 konjskih snaga (što je deset više nego godinu dana ranije), a slabo prodavani 5,0-litarski Cummins dizel je izbačen iz ponude upravo zbog nedostatka interesovanja kupaca. Najveća „mehanička“ vest je potpuno novi devetostepeni automatski menjač koji treba da zameni dosadašnju menjačku kutiju sa sedam stepena prenosa.

Nissan je posvetio mnogo pažnje i detaljima na polju bezbednosnih karakteristika vozila, pa je tako raspoloživo autonomno kočenje u slučaju opasnosti, monitori za nadzor mrtvih uglova, upozorenje ukoliko vozač priđe spoljnim linijama na putu i još mnogo toga. Sve ovo je deo standardne opreme Titana nakon restilizacije.

Proizvođač već sada prima naruđžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na jesen po početnoj ceni od 39.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments