1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru napušta dizel agregate
Subaru napušta dizel agregate
0

Subaru napušta dizel agregate

519
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Subarua za Veliku Britaniju, Kris Grejem, u razgovoru sa novinarima izjavio je da to odeljenje očekuje da će centrala prestati sa proizvodnjom dizel motora do kraja 2019. godine.

„Možemo prodavati samo ono što se proizvodi, a kako verujemo da će do kraja 2019. godine Subaru prestati sa proizvodnjom dizel pogonskih jedinica, moramo se adekvatno pripremiti za takvu situaciju“ rekao je Grejem.

Subaru u Velikoj Britaniji namerava da odvuče potencijalne od dizel modela tako što će im nuditi da naporedo testiraju i benzinske varijante istog automobila. Ipak, prema rečima Grejema, Subaru na Ostrvu ima dovoljno automobila „na stanju“ da im potraju do prvog kvartala sledeće godine, uzevši u obzir aktuelne trendove prodaje tog brenda.

Ovakva odluka japanske kompanije nije ni preterano čudna. Treba imati na umu da je Subaru počeo sa prodajom dizel motora pre nešto više od 11 godina, 2007. godine.

Subaru je razvio novu platformu pod nazivom New Global Platform, koja će moći da podrži i hibridni i električne modele, kao zamenu za dizel varijante.

(519)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments