1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche stiče 10% kapitala kompanije Rimac automobili
Porsche stiče 10% kapitala kompanije Rimac automobili
0

Porsche stiče 10% kapitala kompanije Rimac automobili

2.31K
0
Podelite sa prijateljima:

Radosne vesti stižu iz kompanije Porsche. Manje od dve nedelje nakon što je Porsche obelodanio zvaničan naziv svog prvog čisto električnog vozila, koji će nostiti Taycan oznake, nemački proizvođač je napravio dogovor da u strukturi kapitala kompanije Rimac automobili, učestvuje sa 10%.

Razlozi koji su naveli Porsche na investiciju su još uvek nepoznati javnosti. U saopštenju za javnost koje je Porsche dostavio medijima, navodi se nada da će se buduća saradnja razviti na viši nivo.

“Time što je Rimac razvio čisto električni supersportski automobil, sa dva sedišta, kao što je Concept One ili C Two, kao i time što je kreirao bazične sisteme za funkcionisanje vozila, Rimac je prikazao svoju impresivnu sposobnost u polju elektromobilnosti”, izjavio je Luc Meške, zamenik predsednika izvršnog odbora i član izvršnog odbora za finansije i IT, u okviru kompanije Porsche. “Osećamo da su ideje koje promoviše i pristup koji primenjuje Rimac, zaista obećavajući, ito nam daje nadu da će ulazak u bliskiju saradnja sa kompanijom, biti pun pogodak..”

U ovom trenutku, kompanija Rimac, koja je poslovanje započela 2009. godine u garaži, zapošljava 400 ljudi. Kompanija je fokusirana na tehnologiju baterijskih jedinica visoke voltaže, kao i pogonske sklopove za čisto električna vozila. Pored toga, Rimac razvija i interfejs konekciju za veštačku inteligenciju, kao i elektrobicikle, preko ćerka  firme, koja je osnovana 2013. godine.

“Ovo partnerstvo je za nas važan korak kako bi postali omiljeni izbor za dobavljača komponenti u industriji elektromobilnosti, konektivnosti, kao i u uzbudljivom polju naprednih sistema asistencije vozaču,“ rekao je Mate Rimac.

Da dodamo: Bravo Mate majstore. Samo napred!

(2310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments