1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ovaj Peugeot može i na kraj sveta (GALERIJA)
Ovaj Peugeot može i na kraj sveta (GALERIJA)

Ovaj Peugeot može i na kraj sveta (GALERIJA)

2.78K
6
Podelite sa prijateljima:

Peugeot je predstavio novo konceptualno vozilo, namenjeno za avanture u prirodi. Francuska marka premijeru ovog koncepta za javnost imaće u Buržeu, na sajmu vozila za rekreaciju. 

Peugeot Boxer 4×4, kako glasi zvaničan naziv ovog modela, koristi agregat BlueHDI 165 uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Snaga se naravno šalje na obe osovine.

Konceptualni model nastao je na osnovi Boxera L3, ali je u pitanju potpuno drugačiji model. Kako Peugeot kaže, Boxer 4×4 kadar je odvesti na kraj sveta tri putnika koji na tom putovanju ne moraju osetiti nikakav problem u vezi sa komforom.

Unutar ovog avanturističkog vozila je deset kvadratnih metara prostora. Francuska marka ističe postojanje četiri zone. Prva je naravno rezervisana za vozača i njegovu okolinu, druga je namenjena za spavanje, treća za obedovanje, a putnici na raspolaganju imaju i svoj toalet!

Moderno doba, odnosno 21. vek stavlja akcenat na ekološke vrednosti, te je isto učinio i Peugeot sa Boxerom 4×4. Pod unutar kabine izrađen je potpuno od recikliranih materijala, slično je i sa rezervoarom koji je 85% izrađen od reciklirane plastike.

Za belosvetske avanture ovaj koncept morao je da prođe i neke druge izmene. Kao npr. ojačan je donji deo vozila i podvozje, klirens je znatno veći nego kod izvornog modela, a postavljene su i gume za terensku vožnju.

Kako je namenjen ljudima koje ne drži mesto i žele svakodnevne izazove, Boxer 4×4 dolazi opremljen kanuom i električnim mauntin bajkom.

Sve je idealno skrojeno za avanture bez kraja.

AutoRepublika 

(2783)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Po meri čoveka 🙂

Renault Terminator

Ovo je Pezola samo za tebe napravio?

moron

Tako nekako 🙂 Mada, što se mene tiče, može i neki polovan Pinzgauer 🙂

Renault Terminator

Hahah…gdje se sijeti Pinza?..

J4ZZER

Lep ovaj Pezo elektricni bicikl

Balkanboj

Sad videh kroz moje selo jedan takav Pug, samo običan kamper, civilni, nije ovaj sa slike.
Lepo izgleda i live.