1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota se priprema za lansiranje novog Miraija 2020.
Toyota se priprema za lansiranje novog Miraija 2020.
1

Toyota se priprema za lansiranje novog Miraija 2020.

316
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota se priprema za lansiranje druge generacije modela Mirai, koji koristi gorivne ćelije, i to sledeće godine, kaže predsednik, Takeši Učijamada.

On je govoiro da međunarodnom ministarskom sastanku u Tokiju na temu energije dobijene iz vodonika.

Toyota je prvu iteraciju Miraija lansirala krajem 2014. kao prvo serijsko izdanje vozila koje za pogon koristi vodonične gorivne ćelije.

Japanska marka očekuje da će se cene automobila s gorivnim ćelijama uskladiti s hibridnim u narednih 10 godina, rekao je šef Toyotin šef prodaje i marketinga za Evropu, Met Herison.

„Očekujemo da će do treće generacije troškovi vezani za gorivne ćelije biti uporedivi s onim hibridnih automobila“, rekao je Herison. „Verujemo da gorivne ćelije imaju ogroman potencijal.“

Zašto Toyota smatra da je vodonik mnogo bolje rešenje od EV, što i mi podržavamo, možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

1kg h2 trenutno je oko 10eu. Sa tim prema riječima iz toyote se pređe oko 120km uz laganu vožnju.
Njihov hibrid za 120km potroši oko 4-6eu ovisno o vožnji a BEV ako se toči na struju doma potroši oko 1-1.5eu.
Tko tu luuuuud?