1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen započinje proizvodnju baterija u Nemačkoj
Volkswagen započinje proizvodnju baterija u Nemačkoj
0

Volkswagen započinje proizvodnju baterija u Nemačkoj

181
0
Podelite sa prijateljima:

Električna vozila su otvorila svet novih mogućnosti za proizvođače. Po prvi put u istoriji, oni s dovoljno moćnim finansijama, imaju potpunu kontrolu nad svim aspektima životnog ciklusa automobila, od proizvodnje, preko punjenja do recikliranja.

Volkswagen poseduje jedan od najsveobuhvatnijih planova . Proizvodiće desetine električnih modela elektromobila, proizvodiće baterije za njih, a takođe će osigurati dovoljan broj stanica za punjenje.

S ID.3 na putu, Nemci svoj fokus premeštaju na sledeći korak, a to je proizvodnja baterija. U današnjoj objavi, kompanija je saopštila da će u Zalcgiteru započeti proizvodnja baterijskih ćelija na pilot liniji.

Proizvodni pogon Zalcgiter je mesto gde će VW otvoriti gigafabriku 2024 za proizvodnju baterija, zajedno sa švedskom kompanijom Northvolt. Kada sve bude na mestu i spremno za rad, biće kreirano 1.000 novih radnih mesta, podržanih ukupnom investicijom od milijardu evra.

„Objedinjavanje  razvoja, testiranja i pilot proizvodnje baterijskih ćelija u Zalcgiteru, označava još jednu prekretnicu za sveobuhvatnu električnu ofanzivu Volkswagen grupe“, rekao je Štefan Zomer, direktor nabavke. „S ekspertizom primenjenom na ovom mestu, osiguraćemo napredak naših aktivnosti u daljem razvoju baterijskih ćelija, kao ključne komponente u elektrifikaciji, razvoju novih standarda i brzoj tranziciji ka serijskoj proizvodnji.“

Northvolt je na putu da postane jedan od najvećih snabdevača u sektoru baterija na svetu. Ova kompanija je trenutno u procesu izgradnje najveće fabrike baterija u Evropi, u Švedskoj, gde će proizvoditi baterije i za BMW-ova vozila.

Zajedno s Northvoltom, Volkswagen takođe vodi Konzorcijum evropske baterijske unije, grupe koja ima zadatak da izađe s novim tehnologijama za tržište električnih automobila.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments