1. Home
  2. Vesti
  3. Novoj seriji 5 će se radovati oni zaljubljenici u BMW koji posete „Ženevu“
Novoj seriji 5 će se radovati oni zaljubljenici u BMW koji posete „Ženevu“
3

Novoj seriji 5 će se radovati oni zaljubljenici u BMW koji posete „Ženevu“

1.73K
3
Podelite sa prijateljima:

Budući BMW serije 5 se polako priprema pored terena za ulazak u igru. Doduše, radi se „samo“ o osveženoj verziji a ne o novoj generaciji, s obzirom na činjenicu da je model iz aktuelne iteracije skoro tri godine u borbi za svoje mesto pod Suncem. Dok je debi iščekivan, rešili smo da vam prikažemo render, odnosno najbolju viziju onog što je za očekivati od restilizovanog velikog bavarskog sedana.

U svetu u kom dominiraju vozila s povišenom pozicijom sedenja, ne preostaje puno mesta za limuzine. Barem ne toliko koliko je nekada bilo. Za razliku od Nemačke, gde neki (srazmerno) značjaniji broj sedana dospe u ruke kupaca, u Francuskoj je situacija mučnija. Naime, tokom 2018. godine, isporučeno je svega 16.935 velikih sedana, a koliko je to mali broj, možda najbolje ukazuje podatak o tržišnom učešću od svega 0,8%.

Pa ipak, druga tržišta, poput matičnog, sasvim su dovoljan motiv za marke Audi, BMW i Mercedes da s puno strasti pristupaju razvoju svojih predstavnika u ovom segmentu. Neuništivi trio čine dva pulena koji uskoro dospevaju na zamenu, odnosno bolje reći obnovu, dok je Audi A6 predstavljen u potpuno novoj generaciji tek prošle godine.

Prototip primerci ovog BMW-a su se već našli u objektivu špijunskih foto-aparata, a kada se takvih fotografija nakupilo dovoljno, „internet dizajneri“ i „render majstori“ su se latili posla.

Za razliku od svojih oponenata, serija 5 će se minimalno razlikovati od verzije predstavljene pre bezmalo tri godine. Na prednjem delu se očekuje integralna maska hladnjaka, odnosno bubrezi bi trebalo da budu spojeni. Svetslosna signalizacija će biti dalje kalibrirana u stilskom smislu, dok je verovatan debi i preoblikovanog odbojnika, kako na osnovnoj verziji, tako i na onoj opremljenoj M Sport paketom. Na zadnjem kraju obnovljene serije 5 će biti prikazane i svetlosne grupe koje će usvojiti „grafološki izraz“ jesenas puštene s lanca serije 3.

Još od 2016. godine, serija 5 se može pohvaliti savremenom organizacijom unutrašnjeg prostora, ali je sada, info-zabavni sistem već počeo da pokazuje znake starenja. Tome će doći kraj 2020. godine, pošto se očekuje da centralni panel ovog BMW-a ukrasi ekran koji će po dijagonali posedovati 10,25 inča. U ostalim detaljima, promene će biti evolutivne prirode.

Unapređenja pogonskog sklopa će biti apsolutno minimalna, gde ih uopšte i bude. Eto, moguće je na primer da PHEV verzija oslonac potraži u rednom šestocilindarskom benzinskom motoru, umesto kao do sada što je tražila u istorodnoj jedinici, doduše siromašnijoj za par cilindara.

Naposletku, novu seriju 5 očekujemo da vidimo uživo na Salonu automobila u Ženevi u rano proleće 2020. godine.

AutoRepublika

Izvor: Automobile Magazine

(1725)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Ovako je trebala da izgleda od prvog dana ?

Ercegovac

Аутопревара у најави.