1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa polako postaje B tim kompanije BMW
Volkswagen grupa polako postaje B tim kompanije BMW
1

Volkswagen grupa polako postaje B tim kompanije BMW

4.26K
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je u julu 2015. godine, Herbert Dis napustio mesto u upravnom odboru BMW grupe nije trebalo puno vremena da prođe kako bi bio izabran za prvog čoveka gigantske korporacije iz Volfsburga, a izgleda da se i saga sa Markusom Dismanom, o čemu smo u više navrata izveštavali, privodi kraju.

Kako sada stvari stoje, ovaj stručnjak za pitanja nabavke i razvoja već je viđen na mestu izvršnog direktora kompanije Audi AG, preneli su brojni nemački mediji u subotu.

Među prvima se istakao Frankfurter Allgemeine Zeitung koji se pozvao na osobu blisku dešavanjima između dva diva automobilske industrije, a izvor ove redakcije je naveo da Disman preuzima Audijevu dirigentsku palicu, počev od 1. aprila. Takođe se navodi da će upravni odbor BMW-a razmotriti Dismanov planirani prelazak u Audi u vrlo skoroj budućnosti.

Kompanija iz Volfsburga očajnički treba inženjera čiste prošlosti, onog koji pored biografije lišene prevarnih epizoda poseduje i potrebna znanja da se dizel skandal jednom za svagda ostavi u prošlosti, a odeljenje za razvoj motora u okviru kompanije Audi, da krene pošteno u budućnost.

Bivši direktor Audija i član upravnog odbora Volkswagena, Rupert Štadler je bio prinuđen da se povuče s tog mesta u junu. Jednostavno, nije mogao da obavlja dnevnu poslovnu rutinu „s lisicama na rukama“. Očigledno da ni njegov naslednik, Brams Šot nije po ukusu vrhovne uprave, pa se traga za dugotrajnijim i kvalitetnijim rešenjem.

Da podsetimo, VW je u julu izjavio da će Disman zauzeti novu poziciju čim se stvore mogućnosti za tako nešto. Ugovor koji poseduju Disman i BMW ističe zadnjeg dana septembra ove godine, a sasvim je logično da je jedna od klauzula i ona koja se tiče „zabrane konkurencije“. Otuda i nemogućnost da se, bez saglasnosti akutelnog poslodavca, „neverna beba“ preseli u konkurentsko jato tako brzo.

BMW je još ranije obavestio javnost da je dobio informaciju od Dismana lično, u pogledu toga da ne želi da produži još uvek važeći ugoror. Kao razloge je naveo pitanja lične prirode.

AutoRepublika

(4258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

У преводу софтвер менаџмента је исти као и код аутомобила који праве и продају.