1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj sage, Volkswagen gradi fabriku u Manisi u Turskoj
Kraj sage, Volkswagen gradi fabriku u Manisi u Turskoj
10

Kraj sage, Volkswagen gradi fabriku u Manisi u Turskoj

392
10
Podelite sa prijateljima:

Nakon višemesečnih pregovora, Volkswagenov novi pogon nalaziće se u Turskoj, saznaje ANE.

Iako su u užem krugu kandidata bile i naša zemlja, i Bugarska, Turci su ipak uspeli da se izbore za još jednu fabriku automobila u svojoj zemlji.

Lokacija novog pogona je grad Manisa koji se nalazi četrdesetak kilometara severozapadno od Izmira.  ANE prenosi da će fabrikom upravljati Volkswagen, te da će ovde biti zaposleno oko  4.000 ljudi.

Maksimalni kapacitet proizvodnje iznosiće 300.000 vozila na godišnjem nivou, a odavde će biti plasirana vozila za tržište Istočne Evrope, uključujući  i Rusiju, Srednji istok i naravno Tursku.

Kako javlja ANE, vrednost investicije je milijardu evra i za sada je planirano da se ovde sklapaju VW Passat i Škoda Superb. Prema procenama oko 2/3 proizvodnje trebalo bi da otpadne na Passata.

Novi Volkswagenov pogon omogućava nemačkom proizvođaču da preseli Passat iz Emdena, kako bi ta lokacija postala dom isključivo električnih automobila. S druge strane, Škoda se već grčevito bori sa nedostatkom kapaciteta u matičnoj fabrici u Češkoj, te će joj selidba Superba pomoći u ovom poduhvatu.

Nova fabrika Volkswagena u Turskoj biće 123. proizvodni pogon nemačkog giganta.

AutoRepublika

(392)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Devojka kojoj ste se udvarali ode sa vašim prijateljem. Vi nastavljate da joj kupujete poklone?

Ercegovac

Не, кумујем се са пријатељем и понудим се да будем од помоћи кад кум оде на службени пут.
Па није кума …

Zvezdan Božinović

Šta su ti Hercegovci…. za mene je prijatelj prijatelj a kuja…. samo još jedna kuja….

Ercegovac

А који би пријатељ дигао женску пријатељу?

Zoca

Komentarisao sam jos 13.4. ove godine da cemo ostati kratkih rukava.Secam se bio protest ispred Skupstine,ali Rusi poslali zimu Jos jedino da Kinezi kupe veliki paket akcija Daimler-Benz-a.Kako radi kancelarka?

moron

Zar je neko uspeo da pretekne nas sa ponudjenim uslovima? Nas, dokazane lidere „u svetu po broju stranih direktnih investicija u 2019. godini“…
https://novaekonomija.rs/vesti/vesti-iz-zemlje/država-duguje-investitorima-100-miliona-evra-za-subvencije

Rikošet

Sad kad počnu ispiranje mozga sa agresivnim marketingom ala najbolji Passat-Superb svih vremena, njemački-češki kvalitet i tehnologija, najbolji ovo, najbolji ono… samo da sakriju rodni list…

Don

Danas iz garaže izlazim a u njoj dva auta iste boje , iste forme (karavan) i sličnih registracija pa se zbunih dobrano, gledam i jedva uočavamo razlike (gledano straga), baš za enigmatske casopise i pomislio sam zašto niko nije stavio ta smeća na jedno mjesto da pokaže svu bijedu kloniranja? Naime, riječ je o golfu i passatu karavan (čak sam ih i slikao). I još jedna crtica iz života. Prije nekoliko godina vidim poznanika kako je kćerki i zetu kupio polovnog golfa 6 karavan. Ništa specijalno ali iznenadjenje doživljava na granici kada plaća carinu, jer je auto iz Meksika (on… Pročitaj više »

Sondjorno

Plagijatori i prevaranti

Bungi

Ti iz Meksika su za američko tržište, dosta jeftiniji nego naši.Imaju bočne migavce,prednje farove u vakumu, kilometar sat u miljama,pozadi malo mjesto za tablicu, obično benzinci sa automatikom.Kad se nešto pokvari dijelova ni za lijeka.To se posebno odnosi na određene mehaničke dijelove.To jednostavno nisu ista auta iako su od istog proizvođača.Bar 30% dijelova na tom automobilu nisu kompaktibilni sa evropskim verzijama.