1. Home
  2. Održavanje
  3. MEYLE objašnjava kako menjati ulje u automatskom menjaču (VIDEO)
MEYLE objašnjava kako menjati ulje u automatskom menjaču (VIDEO)

MEYLE objašnjava kako menjati ulje u automatskom menjaču (VIDEO)

2.97K
1
Podelite sa prijateljima:

Promena ulja za automatske menjače po principu korak-po-korak, uz pomoć MEYLE-ORIGINAL garnitura.

U novom video klipu, kompanija iz Hamburga, specijalizovana za proizvodnju rezervnih delova, pokazuje neophodne korake u okviru intervencije zamene ulja u automatskim menjačima. Kao primer je uzeta Mercedesova 7-G Tronic Plus automatska transmisija, a video materijal je takođe dostupan na YouTube kanalu MEYLE-TV.

Sa MEYLE-ORIGINAL zamenskim uljnim kompletima za automatske menjače, servisi svojim klijentima su u prilici da pruže visokokvalitetnu uslugu. MEYLE u kontinuitetu širi svoj portfolio kompleta za popravke, a trenutno je više od 60 garnitura za laku popravku dostupno za zamenu ulja u automatskim menjačima.

Garniture za zamenu ulja pokrivaju više od 6.000 aplikacija na vozilima koja poseduju menjače svih poznatih proizvođača i sadrže sve neophodne komponente da bi se ta radnja lako izvršila. Kompleti sadrže filtere, zaptivke, vijke, odvodne i ulazne vijke, magnete, i u zavisnosti od primene, odgovarajuću količinu tečnosti za automatske menjače. Ovo radionicama omogućava da izvedu zamenu ulja u najkraćem mogućem vremenu.

Suvišno je naglašavati da je ulje u menjaču pod velikim opterećenjem. Ono se troši habanjem, visokim temperaturama i hemijskim procesima. Sve to može da dovede do izmenjenih uslova kada je reč o promenama stepena prenosa, preko lošijeg komfora u vožnji, pa do oštećenja koja podrazumevaju veoma skupe popravke, o čemu smo OPŠIRNIJE PISALI. Iz tog razloga, promena ulja u normalnim uslovima eksploatacije treba da se uradi na svakih 60.000 do 80.000 pređenih kilometara, u zavisnosti od stila vožnje i modela automobila.

MEYLE-ORIGINAL garnitura za promenu ulja u Mercedesovom 7-G Tronic Plus automatskom menjaču

Zahvaljujući visokoj tržišnoj potražnji, MEYLE takođe nudi garnituru za Mercedesovu sedmostepenu transmisiju, 7-G Tronic i 7-G Tronic Plus. Ona sadrži specijalne Combi-Media® i Smart-Media™-Triple hidraulične filtere, koji su u skladu s određenim specijalnim kodom, A89 (redukcija trenja). Višeslojni dizajn, koji je skrojen za primene na aktuelnim i specijalnim vozilima, osigurava optimalne performanse filtera: četiri različita filtrirajuća medija osiguravaju apsorpciju ultrafinih čestica koje se proizvode u menjaču.

Nova MEYLE-ORIGINAL garnitura za zamenu ulja s brojem 014 135 0402 je trenutno jedina na tržištu koja sadrži ovaj specijalni filter i garantuje korisniku maksimalnu funkcionalnu pouzdanost.

Informacije su dostupne putem mikrostranice proizvoda u formi kataloga, koja korisnicima omogućava da identifikuju potrebnu zamensku uljnu garnituru, bilo putem pretrage po modelu vozila ili tipa menjača. Ujedno, ova mikrostranica je dostupna u osam jezika.

Savet za radionice: Ukoliko se ulje u menjaču menja redovno, u većini slučajeva specifikacija zupčanika, ne zahteva se njihovo ispiranje. Ispiranje zupčanika se ne preporučuje za menjačke kutije s velikom pređenom kilometražom (preko 150.000 kilometara), jer to može dovesti do oštećenja menjača. Poštujte instrukcije koje je naveo proizvođač vozila.

AutoRepublika

Izvor: MEYLE

(2965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako dobar video, svaka čast autoru, kako je to do sitnih creva lepo objašnjeno.
Sad mi je jasno zašto redovan servis automatskog menjača „košta“.