1. Home
  2. Održavanje
  3. miniMonster Xtremelight – udarni odvijač s kojim je rad prava „pesma“
miniMonster Xtremelight – udarni odvijač s kojim je rad prava „pesma“

miniMonster Xtremelight – udarni odvijač s kojim je rad prava „pesma“

817
3
Podelite sa prijateljima:

Električni udarni odvijač je prijateljski nastrojen prema leđima korisnika

  • udarni odvijač sa pečatom odobrenja od strane leđa
  • mali, lagan ali i veoma snažan
  • tihi udarni odvijač s mnogo snage

Rad u radionici nije lak za auto-mehaničare. Savijanje leđa, podizanje teških predmeta i uvrtanje vrata, deo su čitave priče. Činjenica da udarni odvijač nije lak, stvari nimalo ne čini lakšim. Ipak, KS Tools je razvio električni odvijač koji vodi računa o leđima – miniMONSTER Xtremelight. Ne samo što je sertifikovan od strane „Kampanje za zdrava leđa“ (Aktion Gesunder Rücken), već je i izuzetno snažan. Novi miniMONSTER Edition udarni odvijač se u praznom hodu vrti na 10.000 obrtaja, a isporučuje maksimalni obrtni moment od 1.390 Nm, što je impresivno. U isto vreme, veoma je tih sa svojih 113 decibela. Pored svih navedenih atributa, ima relaksirajući efekat na poslovično užurban tempo rada u radionicama.

Svako ko svakodnevno koristi udarni odvijač, dobro zna da on nije „pero-laka“ kategorija. Iz razloga što se koristi samo jedna ruka prilikom rada, ona vrlo brzo postaje umorna. Novi laki miniMONSTER Xtremelight je u potpunosti u skladu sa svojim imenom. Nagrađen je sertifikatom „Kampanje za zdrava leđa“, jer je posebno lak za baratanje zahvaljujući svojoj maloj masi. Čak i njegov manji „brat“, miniMonster udarni odvijač, postavlja lestvicu visoko u svojoj klasi. Međutim, novi visokoperformantni pneumatski udarni odvijač ide korak dalje.

Štiti mišiće i komforno se drži u ruci

Suvišno je reći da miniMONSTER Xtremelight zadovoljava sve bezbednosne zahteve. Međutim, on može i više od toga: značajno redukuje sva opterećenja i naprezanja u mišićima vrata, ramena, ruku i leđa, koja su neizbežni deo rada s odvijačima. Njegovo ultralako kućište, napravljeno od kompozitnih materijala , mase tek 1000 grama, doslovno čini posao lakim prilikom zadataka koji podrazumevaju zavrtanje i odvrtanje. Takođe je veoma praktičan, jer obrtni moment može biti podešavan u tri nivoa, što obezbeđuje optimalan prenos sile.

Baratanje jednom rukom

Pored svega navedenog, udarnim odvijačem se može raditi jednom rukom, bez obzira da li je reč o desnorukoj ili levorukoj osobi. Ručica za prebacivanje na levu ili desnu ruku funkcioniše uglađeno, tako da je podešavanje za korisnika dečija igra, dok protivklizajuća ručica osigurava sigurno držanje u ruci.

S obzirom da nisu samo leđa izložena naprezanju i opterećenju u radionici, već i čulo sluha, ovaj odvijač jedva da proizvodi bilo kakvu buku. On je sam po sebi tih sa 113 decibela, a ukoliko se koristi crevo za redukovanje buke, jačina zvuka se smanjuje za do 40 odsto. Ovo rad s novim miniMonster Xtremelight odvijačem iz KS Toolsa čini posebno prijatnim.

Izvor: KS Tools

AutoRepublika

(817)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Posto sam amater,zaleo bih neki na struju. Sada ima i njih sa momentom zatezanja dovoljnim za srafljenje zavrtnjeva na tockovima.

Dodjoš

Baš je tih ali na aerodromu

igi

Ako već pišete i o ovim stvarima (a zašto da ne), pozabavite se jednom prilikom i egzoskeletima za auto-mehaničare. Postoje i samo za ruku/ruke, što je zgodno za vrat i ramena.