1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot definitivno želi svoj deo pikap kolača
Peugeot definitivno želi svoj deo pikap kolača
3

Peugeot definitivno želi svoj deo pikap kolača

1.31K
3
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek marke Peugeot Žan Filip Imparato tvrdi da je francuska kompanija „veoma zainteresovana“ za segment pikap kamioneta, potvrđujući tako da će novi model biti predstavljen tokom „narednih meseci“.

Imparato je razgovarao sa novinarima iz Australije i tom prilikom je dao pomenutu izjavu.

“Peugeot će prikazati svog pikap predstavnika kojeg smo posebno namenili određenim tržištima, a tu posebno mislim na Južnu Ameriku i Srednji istok,” rekao je on između ostalog.

Imparato je podsetio da francuska kompanija poseduje dugu tradiciju izrade pikap kamioneta, odnosno vozila iz bakkie segmenta, kako Australijanci nazivaju ovu kategoriju četvorotočkaša.

“Još 1946. godine je Peugeot lansirao pikap, da bi on nestao iz ponude nekih 60 godina nakon premijere tog prvog modela,” izjavio je Imparato. “Ukoliko naučimo na pravi način, ukoliko dođemo do pravog rezultata, možda ćemo dalje razvijati osnovnu ideju.

Ipak, prvo moramo da učimo o specifičnom proizvodu. Želim da budem skroman. Hajmo za početak da uradimo nešto priuštivo, samo za određena tržišta. Nakon što prikupimo i analiziramo inicijalna iskustva, videćemo šta i kuda dalje,” rekao je on.

Iako francuski proizvođač i Toyota zajedničkim snagama proizvode laka komercijalna vozila u vidu malih kombija, Imparato je sugerisao da taj ugovor neće biti proširen i na segment pikap kamioneta, odbacujući na taj način ranije plasirane glasine da bi novi Peugeotov pikap trebao biti zasnovan na Toyotinom Hiluxu.

“Nemam nikakve posebne novosti na temu saradnje s Toyotom, ali ono što je činjenica odnosi se na to da ne postoje nikakvi zajednički planovi, niti bilo šta slično što bi nagovestilo partnerski odnos u razvoju pikapa,” preneli su Imparatove reči brojni australijski mediji.

Sredinom 2017. godine, Peugeot se vratio u pikap segment a naziv koji je galski pulen dobio, sve je samo ne kreativan: Peugeot Pick Up (naslovna fotografija). Taj model je zasnovan na pikapu kineskog proizvođača Dongfeng. U Kini je model koji je poslužio kao osnova za francuski pikap, poznat pod nadimkom „Rich“, a kao takav i on je sam utemeljen u Nissanovom NP300 pikapu iz D22 generacije.

Još da podsetimo da je Dongfeng partner Peugeota za kinesko tržište a da su trenutno ogromne tenzije u odnosima dve strane zbog velikih problema s kojima se duet suočava na najvećem svetskom automobilskom tržištu. O tome smo nedavno pisali a rasplet situacije može ići u smeru da se PSA grupa povuče iz Kine.

AutoRepublika

(1311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
SuperBee

Bakkie je termin za pickup u Južnoj Africi, a Australijanci zovu te male pickupove ute (čita se „jut“ od „jutiliti“ (utility)).

Yankee

Mislim da se ute (utility vehicle) izraz koristi samo za aute sa prikolicom (tipa Ford Falcon ute), ali ne i za „body on frame“ pikape

Zoca

Partnertstva Francuza u krizi i sas Japanci i Kinezi.Naravoucenije:Kupite Nissan i Donfeng (mada oni nisu jeftini kao Opel)ili razlaz.