1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. BMW povećava profit nakon što je Intel otkupio deo akcija HERE servisa
BMW povećava profit nakon što je Intel otkupio deo akcija HERE servisa
0

BMW povećava profit nakon što je Intel otkupio deo akcija HERE servisa

161
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa je zabeležila skok od 27 odsto u kvartalnom profitu (pre poreza) nakon što su investicije proizvođača čipova, Intela, podigle vrednost udela bavarske kompanije u HERE servisu mapiranja.

BMW je takođe citirao i druge pozitivne vrednosne efekte, uz povećan profit iz zajedničkog poduhvata za Kinezima, u vidu BMW Brilliance Automotivea. Iz Minhena javljaju da su finansijski rezultati iznad očekivanja.

Neoporezovani profit je dostigao 3,01 milijardu evra u prvom kvartalu, značajno iznad prognoziranih 2,38 milijardi od strane analitičari i 2,25 milijardi koje je predvideo Thomson Reuters.

BMW kaže da je vrednost njegovog udela u HERE-u porasla za 183 miliona evra, kao i da su drugi finansijski rezultati povećani za 122 miliona evra.

Američki tehnološki gigant, Intel, saopštio je u januaru da će otkupiti 15 odsto HERE-a, koji je takođe u posedu Mercedes-Benza i Audija. Nije poznato o kojoj sumi se radi.

BMW je potvrdio svoj kurs povećanja neoporezovanog profita tokom godine, kao i marže iz poslovanja sa 8 na 10 odsto, u okviru svog automobilskog biznisa.

Bavarci su povećali prodaju za 12 odsto u prvom kvartalu ove godine na 23,5 milijarde evra, što je iznad predviđenog proseka analitičara, koji su predvideli 22,1 milijardu, po procenama Thomson Reutersa.

BMW će detaljne rezultate svog poslovanja u prvom kvartalu objaviti 4. maja.

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments