1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Hyundai ismeva Amerikance kampanjom u kojoj „daje“ 50 dolara za test vožnju
Hyundai ismeva Amerikance kampanjom u kojoj „daje“ 50 dolara za test vožnju

Hyundai ismeva Amerikance kampanjom u kojoj „daje“ 50 dolara za test vožnju

1.66K
2
Podelite sa prijateljima:

Hyundai i Kia… Isti su izgleda na svim meridijanima.

Naime, korejski proizvođač je pokrenuo navodnu akciju u Americi koja je zamišljena tako da podstakne interesovanje kupaca za vozilima marke Hyundai. Kampanja je nazvana Hyundai National Test Drive Offer.

Sve što (potencijalni) kupac treba da uradi jeste da se prijavi, ali i realizuje test vožnju, a proizvođač će zauzvrat izvršiti isplatu iznosa od 50 američkih dolara na njegov bankovni račun.

Novinari američkog specijalizovanog medija Motor1 su rešili da provere kako funckioniše ova promotivna kampanja Hyundaija i zaronili u internet procedure. Na relativno jednostavan način, momci su izvršili prijavu, podelili lične podatke s proizvođačem, prihvatili sve uslove koji su pred njih postavljeni u smislu davanja saglasnosti za prijem bezbrojnih promotivnih elektronskih pisama u budućnosti i očekivali dalje instrukcije u vezi načina i vrememnskog okvira za test doživljaj nekog od vozila iz game korejske marke.

Pošto su aplikanti za test vožnju kao automobilski novinari, već imali pristup svim novim modelima koji nose „iskošeno slovo H“ na haubi, nisu bili tako uzbuđeni zbog (starog)/novog iskustva za volanom Hyundaija ali su se radovali prilivu na tekući račun. Međutim, ispostavilo se da je kompjuterski program naše aplikante za test vožnju, iz američke redakcije izdanja Motor1, poslao u izložbeno prodajni salon koji nije bio na dohvat ruke.

Iako su administratori zvanične internet stranice Hyundaija imali informaciju o lokaciji osobe koja se prijavali za učešće u akciji „Vozi Hyundaiji i zaradi 50 dolara“ (nije zvaničan prevod), postavke softvera su usmerile nesuđenog test vozača na dilera koji je udaljen bukvalno stotinama milja.

Razočarenje američkih novinara je bilo veliko jer su već videli „šušku“ u rukama. Ispostavilo se da se Korejcima baš i ne može verovati i da poklanjaju 50 dolara tek nakon što vam iz džepa izbiju 100 dolara, i to samo za gorivo kako biste došli do udaljenog prodajnog salona. Znajući koje su cene naftnih derivata u Americi, iznos od 100 dolara može biti dovoljan, ako se investira u gorivo, da se glatko prevali distanca i od hiljadu kilometara.

Eto primera kakav kredibilitet imaju promotivne poruke korejskih proizvođača od kojih Hyundai iskazuje još i najveću dozu časti. To je ta doza istinitosti u reklamnim kampanjama….

AutoRepublika

Izvor: Motor1

(1655)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Sa tipicnim danasnjim autom za $100 u benzinu mozes preci 1.600 milja … Gde su ga to slali, iz Chicaga u Las Vegas?

moron

To je taj isti kreativni duh KIE na svim meridijanima 🙂