1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai će u ponudu staviti skuter koji može da se puni tokom vožnje automobila
Hyundai će u ponudu staviti skuter koji može da se puni tokom vožnje automobila
5

Hyundai će u ponudu staviti skuter koji može da se puni tokom vožnje automobila

245
5
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je izašao s prototipom električnog skutera koji se izdvaja iz ponude ostalih poizvođača jer, pored toga što je portabl, može da se puni u automobilu.

Zapravo, korejska kompanija kaže u pres materijalu da je cilj da se ova novotarija integriše u buduća Hyundai i Kia vozila, mada nije preciziran bilo kakav vremenski rok kada bi to moglo da se desi. Takođe, dotični skuter je male mase i sklopiv, što ga čini lako prenosivim i zgodnim za lični prevoz. Video ovog vozila u akciji možete pogledati dole.

Pokreće ga elekrična energija iz litijum-jonske baterije od 10,5 Ah. Maksimalna brzina iznosi 20 km/h a autonomija 20 kilometara. Ono što je sjajno je što može da se puni u automobilu tokom vožnje, jer je predviđeno posebno postolje u tu svrhu. Hyundai planira da poveća autonomiju za 7 odsto tako što će instalirati sistem regenerativnog kočenja.

S pogonskim točkom pozadi, e-skuter poseduje ogibljenje napred za komforniju i stabilniju vožnju. Što se ostalih specifikacija tiče, one pokazuju da je dizajniran da bude perfektna solucija za takozvanu „last mile“ mobilnost, što ga čini idealnim prevozom u gradskim gužvama, gde parking mesta nisu dostupna blizu destinacije.

„S masom od oko 7,7 kilograma, skuter je lako prenosiv, dok njegov jedinstven sistem trostrukog sklapanja znači da je lakši i kompaktniji od sličnih proizvoda“, kaže Hyundai. „Za dodatni komfor, tu je digitalni displej koji pokazuje status baterije i brzinu kretanja, dok je za potrebe noćne vožnje novi skuter opremljen sa dva lepo dizajnirana LED svetla napred i dve zadnje lampe.“

AutoRepublika

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sve to deluje veoma, veoma idilično …

TNT

Devojčica, trotinet ili automobil?

moron

Cela „priča“ ovog promo filma je do te mere romansirana, da bi se možda čak i naš „Imaginarijum“ postideo. Pokušavam sve ovo da nekako zamislim negde kod nas… Ali, ne uspevam …

Dikh tu kava

Zar nije PSA sa 3008 ovo „patentirao“ pre par godina..?

https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2016&mm=05&nav_id=1135232

moron

Jeste. To je „izum“ koji je raklamiran uz 3008 mk2. Tada mu je bila projektovana cena od svega tisuću funti …