1. Home
  2. Vesti
  3. Ford beleži ogromnu potražnju za modelom GT
Ford beleži ogromnu potražnju za modelom GT
1

Ford beleži ogromnu potražnju za modelom GT

257
1
Podelite sa prijateljima:

Superautomobil iz portfolija „plavog ovala“ ide kao alva. 

Pre nego što je rukovodstvo donelo odluku da poveća broj proizvedenih automobila za još 350, Ford se držao predviđene cifre od 1.000 primeraka. Američki proizvođač navodi da je od početka plasiranja GT-a dobijao po šest porudžbina za jedan automobil, te su primorani da „ne iznevere brojne odane kupce“.

Ford će narednog meseca ponovo otvoriti aplikacioni proces za 350 dodatnih automobila. Tokom ove procedure potencijalni kupci se prijavljuju za kupovinu, a krajnju reč ko će zaista i kupiti vozilo ima naravno Ford.

Proizvodnja modela GT počela je prošle godine u decembru, gotovo dve godine nakon što je taj automobil debitovao u Detroitu.

U Fordu navode da su za stvaranje novog GT-a koristili tri temelja: vrhunsku aerodinamiku, lagane materijale i EcoBoost tehnologiju motora. Aktuelni model koristi 3,5-litarski V6 agregat koji razvija 656 konjskih snaga.

Mada svakako predstavlja perjanicu američke marke, ovaj automobil proizvodi se u fabrici u Kanadi.

 

 

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ponuda treba da zadovolji tražnju i to je zakon ekonomije.Nije racionalno ograničiti proizvodnju radi neke ekskluzivnosti i lišiti firmu sigurnog profita. Dok je tražnja nekog modela ogromna i iznad očekivanja tražnja drugog modela je ispod očekivanja. Model koji se dobro prodaje mora da nadoknadi gubitak modela koji je pred gašenjem.