1. Home
  2. Vesti
  3. Acura Type S koncept nagoveštava novu TLX Type S
Acura Type S koncept nagoveštava novu TLX Type S
0

Acura Type S koncept nagoveštava novu TLX Type S

391
0
Podelite sa prijateljima:

Ako bi pogledali ponudu Acure u poslednjih desetak godina, teško je zamisliti da je Hondina premijum divizija nekada davno prodavala isključivo kupee.

Ali danas su neka druga vremena pa se krosoveri, terenci i pikap modeli mnogo bolje prodaju i donose veći profit. Acura još uvek nije spremna da se preda sa limuzinama pa je pre dve godine debitovao model TLX kao zamena za slabo prodavane modele TSX i TL.

Pred nama je sada Type S koncept koji nagoveštava šta možemo očekivati od osveženog TLX-a kao i njegove performantne verzije koja nosi isti naziv kao i prototip. Japanski proizvođač vozila je poslednji put nudio Type S oznaku na modelu TL davne 2008. godine, a u ovom slučaju očekuje se da će se ispod haube naći novi turbo benzinac od šest cilindara. TLX već sada nudi 3,5-litarski agregat, ali bi snaga trebalo da skoči znatno više od sadašnji 290 „konja“.

Mnoge dizajnerske linije su preuzete sa sadašnjeg modela, ali sa elegantnijim detaljima. TLX već sada važi za jedan od najpoželjinijih premijum automobila u Americi, a čini se da je Acura otišla korak napred pa se nadamo da će serijski model izgledati kao ovaj koncept.

Publika već sada ima prilike da se upozna sa njim na Pebble Beach skupu u saveznoj državi Kaliforniji. Ipak, nagađa se da će mnogi detalji od karbon-fajbera biti preskupi da se ponude u serijskoj proizvodnji kao i 21-inčne felne. Acura je potvrdila i da će drugi Type S model stići u roku od dve godine, a verovatno je reč o krosoveru.

Zoran Tomasović 

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments