1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors i Volkswagen ne veruju u budućnost hibrida
General Motors i Volkswagen ne veruju u budućnost hibrida
6

General Motors i Volkswagen ne veruju u budućnost hibrida

440
6
Podelite sa prijateljima:

Američki i nemački gigant potvrdili su za Wall Street Journal da će se u budućnosti fokusirati na električne automobile. 

Predstavnici GM-a i Volkswagena za Severnu Ameriku izjavili su da ne veruju da za hibride idu bolji dani, već da je to u ovom trenutku tehnologija prošlosti. Šta više, oni navode da će električni automobili pomoći kompletnoj automobilskoj industriji da prebrodi sve strože emisione norme koje se nameću u Evropi i Kini.

General Motors želi da u naredne četiri godine izbaci čak 20 električnih modela. Neki od njih već nose zvučne nazive, odnosno biće to električne varijante već dobro poznatih automobila. Tako bi Cadillac Escalade trebalo da dobije i električnu inkarnaciju, kao i Corvette. Velika potražnja za SUV modelima navela je rukovodstvo GM-a da čak razmišlja o povratku na scenu Hummera, ovog puta naravno kao električnog modela.

Volkswagen je prvi veliki evropski proizvođač koji je obelodanio svoju posvećenost elektrifikaciji. Čitava grupacija hita ka alternativnim rešenjima za budućnosti mobilnosti, a kao glavni adut vide se električni automobili. Volkswagen će kupcima ponuditi čitavu liniju model koja koriste električnu energiju za pogon.

Očito je da se u ovom trenutku u očima General Motorsa i Volkswagena hibridi vide samo kao prelazno rešenje do električnih modela.

AutoRepublika 

(440)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A nedavno ovde, pak, čitasmo stav direktora ZF-a, koji smatra da je VW taj koji ima potpuno pogrešne vizije oko budućnosti električnih automobila.
Svako misli drugačije. A nemoguće je da su svi u pravu 🙂

Zvezdan Božinović

Direktor Continentala takođe smatra da SUS motori imaju još sigurne tri decenije u službi čovečanstva tj saobraćaja

moron

Meni je neverovatno da ima toliko „vidjenih ljudi“ na izuzetno odgovornim pozicijama u auto industriji, a da imaju toliko protivrečna predvidjanja daljeg sleda dogadjaja.

TNT

Pošto se zakonska regulativa previše meša u pravac razvoja industrije, uz jaku propagandnu mašineriju koju ima svaki od lobija, možda je i normalno da postoje potpuno protivurečna razmišljanja.

Nisu svi pametni niti dobro predviđaju budućnost kao naši komentatori na pojedinim sajtovima (srećom, ovaj portal preskaču), da tačno znaju šta će se voziti za par godina ?.

moron

Možda je ta protivrečnost mišljenja samo čuveni „dijalektički materijalizam“, odnosno, „razvoj kroz stalnu borbu suprotnosti“ i dokaz da je „Marksizam“ i dalje svuda oko nas i da prožima sve pore našega života 🙂

DOn

Vijest je cista kontrola stete. Nemaju nista u ponudi konkretno, ni jedno ni drugo (ni struja ni hribrid), imaju samo mokre snove za naredne 4 godine. Je bes auto koje mogu voziti 100 km/h bez ukljucenih uredjaja, koliko sam ovdje tesli na putu presisao, dok se oni kao puzevi voze, nema klime, svjetala itd, a ako slucajno ubrzam onda doseg pada na bijednih 100km, itd. Hoce da ubace „pametne“ aute kako bi i taj segment ljudskog zivota kontrolirali. Ne bi bilo zgoreg da AR obavi razgovor za sa kakvim bezbednjakom pa da cica objasni neke stvari. Isto tako, bilo bi… Pročitaj više »