1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz objavio cene za novi GLB
Mercedes-Benz objavio cene za novi GLB
11

Mercedes-Benz objavio cene za novi GLB

4.07K
11
Podelite sa prijateljima:

Najnoviji model (i ime) u Mercedesovoj SUV/krosover gami, GLB, konačno je dostupan za kupce.

U Nemačkoj, novi model će biti prodavan u dve benzinske i četiri dizel verzije. Benzinske varijante su GLB 200 kao osnovnih model i GLB 250 4MATIC, kao vodeći model. Prvonavedeni startuje s cenom od 37.746 evra, a potonji 44.857 evra.

Što se dizel verzija, tu su 180 d, 200 d 4MATIC i 220 d 4MATIC, s cenama od 37.770 do 44.601 evro.

Kao i obično, ovo su samo startne cene. Mercedes u ponudi ima brojne opcione pakete, koji mogu dodati od 220 evra za svetla za maglu s LED tehnologijom, pa do 1.963 evra za Business paket s grejanjem sedišta, platformom osetljivom na dodir proširenim MBUX funkcijama i tako dalje.

Mercedes-Benz GLB počiva na istoj platformi kao A i GLA, i prvi je na ovoj arhitekturi koji dolazi s opcionih sedam sedišta.

Automobil je standardno petosed, ali dva dodatna sedišta mogu biti instalirana u zadnjem delu, s jednim „amandmanom“ – samo za osobe do 1,68 metara visine.

GLB je predviđen da bude povremeni terenac, tako da šalje tu poruku. Dolazi s uspravnom prednjom sekcijom, kratkim prepustima i napred i nazad, solidnim klirensom i zaštitnim oplatama.

AutoRepublika

(4071)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Kada ti Mercedes kaže da je početna cena 37.800 evra, onda to znači 50.000 ako hoćeš brisače, retrovizore, farove s (nehalogenim) svetlima, felne od lake legure, radio aparat, obruč upravljača obložen „kožom“, klima uređaj i slične premijum ugođaje (mamu im… bezobraznu).
E da, i kada ti Mercedes kaže koža, on u stvari misli skaj s kožnim nazivom….
For the Fools or for the None.

Don

Tačno tako

s mile

Seljak kupuje novi Mercedes, u jednoj auto kući i sav je iznerviran cenama dodatne opreme. Nakon nekoliko dana kod seljaka dolazi director iste auto kuće da od njega kupi kravu, a predračun koji mu je napravio seljak izgleda ovako: naziv artikla cena (u eurima) 1 krava osnovni model: 2000 2 boje (crna/ bela): 150 kožna površina: 100 rezervoar za mleko: 100 4 priključka za dojenje: 50 2 odbojnika savijena sa oštrim krajem: 30 terač za muve, poluautomatski 30 otpadni katalizator za zdravu okolinu 60 papci za sve vrste terena 100 dvosistemski kočioni sistem (prednje i zadnje noge) 400 višetonska truba… Pročitaj više »

TNT

?????? – BRAVO za post! Ovo je, pretpostavljam, bila dodatna oprema za izloženi model, uključena u cenu, sa već uračunatim popustom?

moron

@s mile
Ti si „car“ :)))
Svaka čast !!!

TNT

Imao sam tu (ne)sreću da vidim skoro pa osnovni model X3 g01 – tuga… Iskustveno sam za nemačke premijumi došao do zaključka da je potrebno uložiti još oko 25-50% na osnovnu cenu, da bi se kupio automobil „po meri”.

Zvezdan Božinović

tako je, 25% dodajte na osnovnu cenu, obično distributeri naši dodaju 27 do 30%. Dakle, na osnovnu cenu dodati 27%, zatim to sve umanjiti za 6 do 18% i dobijete pravu maloprodajnu cenu (sa uključenih 20 – 23% marže trgovca).
I onda se pojave proizvođači koji iskažu profit od 5%, a trgovci zarađuju neto više od 10%.
Cela industrija je da povratiš, a matrica koju sam prikazao je važeća za premijum trio.

TNT

Ne znam šta da zaključim za cenu. Koliko sam površno video na MB.de, ispada da je od GLC slične oznake ali sa manje konja, jeftinijim menjačem… jeftiniji oko 6.000 evra, što nije malo i jeste na nivou očekivanog.

Mustang

pazite sad merc sa cenom od 37000 €. vozilo u rangu hyundai tucson koji starta sa 18000 €. a skoro su iste klase.
pa ako želiš prestiž zar nije bolje dva auta imati i to dobre marke nego jedno naduvanog imena

moron

Procitah negde da ovaj 18d ima 2,0 dizel od 116 ks ???

TNT

Da, upravo tako. Meni je još čudnije da to jeste (relativno) novi 1950 ccm motor, iz koga se izvlače vrlo respektabilne performanse – proverio sam. “Napredak” je tu, onaj stari dvolitarski dizel je imao 109 KS u varijanti 180d – eto, ovde je čak 7 KS više. Sada, u ovoj karoseriji, možda može i da prestigne mrtvog konja nizbrdo, mada bih se lično pre kladio na mrtvog konja… ode moje početno oduševljenje GLB klasom u zaborav.