1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes ima rešenje za svoje Euro5 dizel motore
Mercedes ima rešenje za svoje Euro5 dizel motore
6

Mercedes ima rešenje za svoje Euro5 dizel motore

806
6
Podelite sa prijateljima:

Na ulicama evropskih gradova i danas se nalazi mnogo vozila koja koriste Euro5 dizel agregate. Uprkos najavljenim zabranama dizelaša koji mnogo zagađuju, Mercedes nudi rešenje i za ovaj problem. 

Izuzetno popularni E220d i E250d mogli bi biti potpuno proterani iz velikih nemačkih gradova, jer emituju previše štetnih gasova. Ipak, Mercedes će uskoro izaći sa interesantnim predlogom. Naime, nemačka marka je pronašla način da preradom izduvnog sistema, odnosno ugradnjom novih filtera značajno smanji emisiju štetnih gasova.

Zapravo, Mercedes je za pronalaženje rešenja iskoristio drugu firmu, malu porodičnu kompaniju sa juga Nemačke, Dr Pley SCR Technology. Ovo preduzeće garantuje da nakon ugradnje novih delova u izduvni sistem navedena vozila mogu bez problema da emituju mnogo manje štetnih gasova nego što je to bio slučaj pre toga.

Proizvođač iz Štutgarta trenutno je u procesu dobijanja dozvole za preradu izduvnih sistema, a kada se papirologija sredi ovaj zahvat će koštati 3.000 evra. Mercedes navodno garantuje da sa ovim izmenama automobili neće biti pogođeni eventualnim zabranama u velikim nemačkim gradovima.

AutoRepublika 

(806)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tri hiljade evrića po vozilu? Nisu to mali novci … I, ko će to da plati ? „Sveti Petar sa nebesa“? Ili neko bliže Zemlji?

Don

Šibica i benzin

Mustang

pa bolje je tu razliku doplatiti i uzeti neko novije auto nego krpiti starog merca

Bungi

Trajno rješenje je da skinu rezervoar,auspuh i boš pumpu,na mjesto rezervoara da montiraju boce u kojima se nalazi komprimovani vazduh pod visokim pritiskom koji se iz boca pušta u klipove i na taj način ništa ne zagađuje.Te boce moraju da se pune el. kompresorima koji el. energiju dobijaju iz obnovljivih izvora( fotonaponski paneli, vjetar,…).Sve ostalo je sviranje k…

shaft88zg

Ima na youtube zanimljiv dokumentarac o radnicima, kako su ih maltretirali kad se saznalo za dizel skandal. I kako su neki pitali zasto se vara ljude, kad se problem ispusnih plinova moze rijesiti jako jednostavno. Sve je uprava znala i sve ih je trebalo u zatvor baciti, samo oni su uspijeli nagovoriti sud da je par inzinjera u firmi krivo i to je to. VW i ostali proizvodaci su jedna velika MAFIJA.

TheStig

Vw iliti treći rajh autoindustrije. Resetovaće njih Rusi opet uskoro 😁