1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia beleži veliki rast prodaje u Evropi
Dacia beleži veliki rast prodaje u Evropi
3

Dacia beleži veliki rast prodaje u Evropi

390
3
Podelite sa prijateljima:

Dacia je indeksirala rekordan broj prodatih automobila u prvom polugođu ove godine.

U rasponu od januara do juna rumunska marka uspela je da proda u Evropi 312.900 vozila, što je rast od čak 12% kažu podaci Jato Dynamics. Dacia sada ima učešće na tržištu Starog kontinenta od 3,73% što je rekord za ovaj brend.

U većini evropskih zemalja viđen je rast prodaje, dok je na istoku kontinenta rast dostigao čak 28%! Ipak interesantno je da svaki peti prodati automobil Dacije u prvom polugodištu završio u Istočnoj Evropi, što govori o tome da je marka uspostavila snažno prisustvo i u drugim, bogatijim delovima Evrope.

Najprodavaniji model rumunskog proizvođača je Sandero. Uprkos tome što je zašao u pozno doba tržišni karijere (lansiran 2012. godine), još uvek nema znakova nezainteresovanosti potrošača. Sandero je stigao zaključno sa junom do 123.000 kupaca, što je rast od 7% u odnosu na prošlogodišnji rezultat. Šta više, Sandero je šesti najprodavaniji model u B segmentu u Evropi, a do trećeg mesta nedostaje mu samo 3.200 primeraka.

Uspeh rumunskog hedžbeka može se sagledati i ovako. Njegovi takmaci, često imaju početnu cenu koja je za 5.000 evra veća od početne cene Sandera. Da li toliko i vrede? To je veoma diskutabilno.

Drugi model po broju prodatih primeraka jeste Duster. SUV sa one strane Karpata našao je svoj put do brojnih kupaca širom Evrope, a za šest meseci ove godine kupljeno je 118.000 primeraka. Nakon Dustera sledi Logan (33.000), potom Dokker (16.000) i Lodgy (11.000).

Očigledno je da formula rumunske marke „pristupačnost, pouzdanost i jednostavnost“ dobija sve više pristalica širom našeg kontinenta. Lepo je to videti.

AutoRepublika 

(390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sandero pojeftinio? Sada Stepway TCe 90 košta 9.990, a u februaru su mi dali ponudu na 10.790 (bez opcionala), a na konačnu cenu mi je ponudjen popust od 55 evra ( slovima: pedeset i pet evra )… I malo i puno … Zavisi kako gledate. To je bila cena opcionog rezervnog točka … „Čkoda“ ti barem ponudi gratis metalik (jer im opcioni rezervni košta „nula“ ) … Eh, kad bi uvoznik Toyote na isti način na Corollu dao popust u visini cene opcionog rezervnog točka, bilo bi to 740 evara manje … Inače. Dacia mi je istovremeno dala i ponudu… Pročitaj više »

Don

Kao u onom vicu kad je mali pitao tatu kako je nastao,a ovaj reko donijela te roda, a mali pak kaže, e,i ti tata svašta j…s
Te Dacia te steta te toyota ….nigdje veze,al hajd sve to, no čuj, Dacia. Moron, imaš li ti samopoštovanja ?

moron

Genijalan vic. Na dupe sam pao:) Ta dačija je (kao i fabijana) bila deo „učesnika tendera“ pri poslednjoj nabavci „poslovnog vozila“. Ali, kao i na svakom „tenderu“, bilo je na kraju „malo namešteno“. Pa je taj put pobedio „jarić“. Prethodni put su, pak, nadjačale neke druge struje, pa je bila pobedila fobija. A corolla je bila neka moja privatna priča, koja je na tome još uvek ostala. Ali, nezavisno od svega, „nekorektno“ je ( prema već realizovanim kupcima) da uvoznik u tako kratkom roku ( za 6 meseci) za toliko spusti cenu koliko je spuštena cena sandera stepway ( za… Pročitaj više »