1. Home
  2. Vesti
  3. Kamaz planira da pokrene masovnu proizvodnju kamiona u Vijetnamu
Kamaz planira da pokrene masovnu proizvodnju kamiona u Vijetnamu
0

Kamaz planira da pokrene masovnu proizvodnju kamiona u Vijetnamu

1.07K
0
Podelite sa prijateljima:

Kamaz planira pokretanje serijske proizvodnje kamiona u svojim vijetnamskim pogonima, počev od 2020. godine, prema rečima generalnog direktora ruskog giganta, Sergeja Kogogina koje je izrekao na marginama  Međunarodnog ekonomskog foruma održanog u Sankt Petersburgu.

“Vijetnam je vrlo značajno tržište za nas. U toj državi funkcioniše jedna naša fabrika koja je pogodna za proizvodnju u ovoj fazi razvoja. Pripremićemo sve preduslove kako bismo mogli da počnemo sa montažom vozila tokom 2020. godine.

Moglo bi se reći da pokretanje proizvodnje pre ovog trenutka nije ispoljavalo neku ekonomski prihvatljivu logiku. Međutim, kako se promenio pravni okvir vezan za poreske terete, pa su nameti na proizvodnu opremu postali manji nego na uvezena vozila, situacija se ponovo menja.

Proizvodne kompanije ponovo vrše pripreme za pokretanje proizvodnog ciklusa, a isto tako se i prvreda priprema za obnovu flote vozila. Insistira se na lokalno organizovanoj proizvodnji a mi smo spremni za nove uslove i trenutno radimo na investicionom projektu, opredeljujući se za vremenski okvir i datum početka aktivnosti.

Vijetnam je država sa 95 miliona stanovnika a stopa rasta bruto društvenog proizvoda iznosi 6%. Dakle, to je zemlja koja je postala predmet velikog interesovanja gotovo svih proizvođača današnjice,” ispucao je gotovo u jednom dahu Kogogin, dodatno naglašavajući značaj azijskih tržžišta i nužnost prilagođavanja kompanija novonastaloj realnosti.

Planovi Kamaza, kada se prevedu u cifre, govore o montaži 1.000 jedinica na godišnjem nivou, i to u prvoj fazi serijske proizvodnje. Da bi se investicija realizovala na način kako su je zamislili Rusi, biće neophodno izdvojiti oko 10 miliona američkih dolara.

AutoRepublika

(1068)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments