1. Home
  2. Vesti
  3. Posle „baby“ verzije i „veliki“ Ford Bronco procureo
Posle „baby“ verzije i „veliki“ Ford Bronco procureo
0

Posle „baby“ verzije i „veliki“ Ford Bronco procureo

250
0
Podelite sa prijateljima:

Već više od tri godine američka automobilska javnost je na iglama, odnosno treperi od uzbuđenja po pitanju šta očekivati od Forda i razvoja terenca Bronco. U navedenom periodu američki proizvođač vozila je najavio modernu kreaciju svog prvog terenca, koji se u originalnoj formi proizvodio od 1966. do 1996. godine.

Kasnije je objavljeno da će postojati dva varijateta Bronca – standardni model u klasi sa Jeep Wranglerom kao i manji Bronco Sport, a on je još juče procureo u javnost. Tokom večernjih sati na internetu se našla i fotografija koja pokazuje standardni Bronco, a zasluge idu na račun sajta „The Raptor Connection“.

O ovome modelu se mnogo toga pisalo, ali je uglavnom bila reč o glasinama i nezvaničnim informacijama. Jedna od karakteristika koja se pokazala istinitom je podatak da Bronco stilski izuzetno podseća na prvu generaciju prethodnika, koji se proizvodio od 1966. do 1977. godine.

U ponudi će se naći verzije sa dvoje i četvoro vrata, a slično kao i rival iz Jeepa, vlasnik će moći da skine krov i vrata za idealnu terensku vožnju s vetrom u kosi. Već na prvi pogled se može zaključiti da je reč o ekstremnom terencu, a ne krosoveru pa će konkurencija, pored navedenog Wranglera, biti i Toyota 4Runner, Land Rover Defender i slični proizvodi.

Na internet je procurela i informacija da će mehanička ponuda startovati sa 2,3-litarskim turbo agregatom sa oko 300 konjskih snaga. Realno je očekivati i moćniju verziju, a verovatno je reč o 2,7-litarskom turbo benzincu koji se već ugrađuje u modele Edge i F-150. Nije isključena ni opcija V8 agregata, ali ova informacija je ipak manje realna. Kasnije bi mogli dobiti i hibrid, kao i čisto električni model.

Bilo kako bilo, Bronco će zvanično debitovati krajem meseca, a serijska proizvodnja će startovati početkom naredne godine.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments