1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus ove godine predstavlja nov električni hiperautomobil (VIDEO)
Lotus ove godine predstavlja nov električni hiperautomobil (VIDEO)
0

Lotus ove godine predstavlja nov električni hiperautomobil (VIDEO)

237
0
Podelite sa prijateljima:

Da li konačno dobijamo novi model Lotusa još od 2008.?

Nakon „tizera“ objavljenog prošle nedelje, Lotus je lansirao nešto što bismo mogli nazvati skečem koji sugeriše na siluetu novog modela britanske marke. Type 130 će biti prvi potpuno električni hiperautomobil  firme koju je osnovao pokojni Kolin Čepmen. Novajlija bi trebalo da bude predstavljen u toku ove godine, kada ćemo znati i sve sočne detalje.

Mada je „tizer“ prvobitno prikazan na tekućem Salonu automobila u Šangaju, premijera će se održati u mestu rođenja kompanije – Londonu. Što se naziva tiče, „Type 130“ se može povezati s nekoliko važnih modela Lotusa tokom decenija, počev od Typea 14 (Elite) iz 1957., koji će u istoriji ostati zabeležen kao prvi serijski automobil s monokokom od kompozitnih materijala.

Šef Lotusa, Fil Popam, obećava da će novi model biti „najostvareniji Lotus s dinamičkog aspekta u istoriji“, kao i da će poslužiti kao „tačka zaokreta brenda“, nakon koje će doći do ostvarivanja punog potencijala kompanije.

Lotus je nedavno ušao u partnerstvo s Williams Advanced Engineeringom, tako da je vrlo verovatno da će i Type 130 biti proizvod ove saradnje, jer ona podrazumeva zajednički rad na naprednim pogonskim tehnologijama. Veruje se da će Williams implementirati ekspertizu iz Formule E u novi Lotus.

„Šuška“ se o najmanje 1.000 ks i pogonu na sve točkove, dok bi za sada neutvrđen paket baterija trebalo da obezbedi autonomiju od 400 kilometara.

AutoRepublika

 

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments