1. Home
  2. Vesti
  3. Mutant krosovera Dacia Duster snimljen tokom zimskih testova – embrion SUV-a Alpine
Mutant krosovera Dacia Duster snimljen tokom zimskih testova – embrion SUV-a Alpine
0

Mutant krosovera Dacia Duster snimljen tokom zimskih testova – embrion SUV-a Alpine

309
0
Podelite sa prijateljima:

Set špijunskih fotografija koje su objavile kolege sa španskog portala Motor, privukao je našu pažnju. Potpuno neobičan krosover je uslikan tokom testiranja na zimskim terenima, a više je detalja koje prototip čine zanimljivim.

Na prvi pogled, vizuelne ilustracije prikazuju prvu generaciju Dacije Duster, s kojom smo svi imali prilike da se bezbroj puta upoznamo. Ipak, prototip proporcijama ne odgovara „originalu“, B stub je ekstremno širok, a oči bode i odsustvo zadnjeg para vrata. Dalje, lukovi iznad točkova na gigantskim prednjim i zadnjim blatobranima su atipični, a može se primetiti i odsustvo završetaka izduvnih cevi.

Na osnovu svih ovih detalja, Španci su zaključili ili bolje reći osnovano pretpostavili da se radi o čisto električnom krosoveru Alpine AS2!

Pretpostavka je osnovana jer se već neko vreme najavljuje promocija drugog po redu modela oživljene marke Alpine, i to baš u SUV segmentu. Međutim, do ovog trenutka je anticipiran dolazak konvencionalnog modela sa povišenom pozicijom sedenja.

U prilog tome govori i činjenica da Francuzi nisu ni skrivali da im je uzor u razvoju noviteta niko drugi do krosover Porsche Macan. Ovde priča dobija novu notu i sve kockice počinju da se slažu, Razlog tome je činjenica da su Nemci najavili Macana druge generacije u čisto električnom formatu, pa je onda logično da i Francuzi krenu putem svog izabranog uzora.

 

Dakle, po svemu sudeći, vidimo prvi testni prototip novajlije u gami Alpine. Na osnovu veličine, pa i proizvođača kočnih čeljusti na prednjim točkovima, a vidi se da je Brembo u pitanju, može se zaključiti da prototip pogoni veoma snažan agregat.

Dalje, svetska premijera pridošlice u gamu francuske marke, nekoliko godina je daleko, jer nije mali posao od prvog prototipa „izbrustii“ gotov automobil renomea Alpine. Za kraj, kako su čelnici Porschea brzo pojasnili, nakon inicijalnih vesti o elektrifikaciji sledeće generacije Macana, ne bi bilo iznenađenje da i francuski krosover bude ponuđen i u formi konvencionlnog, to jest automobila pogonjenog motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Na naslovnoj fotografiji se ne nalazi prototip koji su španske kolege predstavile, uprkos jasnoj sličnosti, već učesnik trke Trophy Andros koji je za sledeću sezonu najavljen kao čisto električni automobil.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments