1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo saopštio podatke o godišnjoj prodaji
Volvo saopštio podatke o godišnjoj prodaji
0

Volvo saopštio podatke o godišnjoj prodaji

269
0
Podelite sa prijateljima:

Švedski brend je tokom 2020. godine ostvario pad prodaje, ali vrlo umeren – svega 6,2%.

Volvo je u prethodnoj godini isporučio 661.713 automobila. Slab početak godine i udari korona virusa u Evropi i Kini značajno su otežali poslovanje Volvoa, ali su se Šveđani brzo oporavili u drugoj polovini godine i uspeli da konsoliduju prodaju.

Proizvođač iz Švedske je u Evropi tokom prethodne godine indeksirao 287.902 registracije (-15,5%), dok je u Kini stigao do 166.617 kupaca uz rast prodaje od 7,5%. U SAD je Volvo isporučio 110.129 automobila (+1,8%), dok je u ostatku sveta ukupno plasirano 97.065 vozila (-4,5%).

Najpopularniji model Volvoa na globalnom nivou bio je XC60 sa 191.696 dostavljenih jedinica, i slede ga ostali članovi SUV game – XC40 (185.406), te XC90 (92.458).

Volvo posebno ističe veliki uspeh elektrifikovane Recharge linije u Evropi. Prodaja baterijskih modela ove marke se uvećala više od dva puta na Starom kontinentu tokom 2020. godine, pa su tako imali učešće od 29% u ukupnom broju plasiranih vozila Volvoa u ovom regionu.

Rukovodstvo švedske marke uvereno je da će prodaja elektrifikovanih vozila nastaviti drastično da se uvećava. Nisu dali svoje prognoze za ovu godinu, ali su naglasili da će dodatno ojačati online prodaju. Podsetimo, Volvo planira da do 2025. godine u svojoj gami poseduje samo baterijske modele, s tim da očekuju da će isporuke biti podeljene 50:50 između hibridnih i potpuno električnih automobila.

AutoRepublika 

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments