1. Home
  2. Vesti
  3. Toyo Tires fabrika u Inđiji – inicijalna investicija 390 miliona evra
Toyo Tires fabrika u Inđiji – inicijalna investicija 390 miliona evra
6

Toyo Tires fabrika u Inđiji – inicijalna investicija 390 miliona evra

1.49K
6
Podelite sa prijateljima:

Toyo Tires stiže u Srbiju. Reč je o jednom od najvećih proizvođača pneumatika na svetu, mada se kompanija bavi i automobilskom tehnologijom, kao i hemikalijama.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, osvrnuo se na to da je posle „tri godine borbe“ japanska kompanija stiže u Srbiju i to u Inđiju. U prvoj fazi, kako je rekao, biće uloženo 390 miliona evra.

Predsednik Srbije je dodao da se izbor kandidata na kraju sveo na Poljsku i Srbiju, da bi Japanci konačno doneli odluku da to ipak bude naša zemlja.

U novoj fabrici bi trebalo da se proizvodi premijum klasa guma za renomirane proizvođače automobila. Plan podrazumeva proizvodnju 10 miliona pneumatika prve klase. Interesantno je da je ovo prva fabrika japanske kompanije u Evropi.

Predsednik Vučić je istakao da će u fabrici biti zaposlene 523 osobe, „koje će imati značajno veće plate od prosečnih u Srbiji“.

AutoRepublika

 

(1489)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Triput uraaaaaa za Toyo 🙂 sada baš imamo moćnu industriju guma.

Dikh tu kava

„Predsednik Vučić je istakao da će u fabrici biti zaposlene 523 osobe, „koje će imati značajno veće plate od prosečnih u Srbiji“. Sad će ova „boranija“ koja živi od i manje „od prosečnih u Srbiji“ još više da ga voli „jer su tako u mogućnosti“, što više na njih urinira, sve im je „miliji i draži“.. A kompanija je „according to RTS“ „jedna od najvećih“ ponajviše zbog „Izvanrednih resursa visokokvalifikovane radne snage sa relativno niskim platama, “ … Dakle evropski Vijetnam. Čak ni Kina nismo. Da bude još crnje, sad će po starom, dobrom, oprobanom receptu mala i srednja „privreda“… Pročitaj više »

Renault Terminator

E pa sto nije Michelin…salim se.Neka,neka,samo neka dolaze..
Mada mene vise zanima oruzje,to je bitno da dolazi,konstantno i u kontinuitetu bez prestanka i neka nikad ne prestaje dolaziti bilo u vidu donacija ilipoklona ili da ga mi kupujemo.Samo sto vise dobrog i kvalitetnog oruzja u kasarnama i na aerodromima i onda ce biti svega ostalog.Jaka armija,sit narod.

Dikh tu kava

Može li neko obrazloženje?

moron

Ko tačno „investira“ tih 390 miliona, Republika Srbija ili Toyo? Ne bi mene čudilo da je to visina našeg „poklona“ strancima …
Naša vlast je sklona da stranom „investicijom“ naziva sve i svašta, pa i sopstveno kreditno zaduženje … Primera radi, Kinezi Srbiji daju kredit za neki put ili prugu, radove izvodi kineski izvodjač, svojim radom i materijalom, oslobodjen je carine i PDV-a … I to je „strana investicija“. Jedna u nizu takvih „stranih investicija“ Po „našima“.

Rajko

Oko kineske fabrike guma u Zrenjaninu ima dosta ekološki crnih tekstova. Da ne samo da nije uradjena procena uticaja na životnu sredinu, već cak ni tražena. A obavezna. Kao i ova, fabrika guma u sred žitnice.