1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mazdo MX-5! Ti li si? Ili je ipak Rolls-Royce
Mazdo MX-5! Ti li si? Ili je ipak Rolls-Royce

Mazdo MX-5! Ti li si? Ili je ipak Rolls-Royce

318
0
Podelite sa prijateljima:

Svaki pokušaj da se napravi replika nekog dizajnerskog rešenja je izložen inicijalnom iskušenju koje se ogleda u nužnoj sličnosti u pogledu gabarati dva objekta. Vlasnik Mazde MX-5 očigledno neguje drugačije poglede na svet, pa se tako osmelio da svoj maleni roudster preobuče, ni manje – ni više, nego u Rolls-Royce.

Moderno otelotvorenje bajke koja govori o žabi s željom da postane veća od vola sada nam je bliskija, zahvaljujući Fejsbuk stranici Fly Society koja nam je omogućila da vidimo fotografije malenog kabrioleta razvučenog u obličje ogromne britanske limuzine.

Najzapaženija promena u odnosu na originalnog četvorotočkaša se odnosi na (pre)dugačku haubu i generalno nos automobila na kom dominiraju klasični farovi Rolls-Roycea, odnosno modela Silver Shadow.

Zarad harmonizacije sa aristokratskim stilom, japanski kabriolet je dobio još jedan par zadnjih stop svetala, a s boka je najvidljivija izmena koja otkriva odsutvo prednjih blatobrana i produženo međuosovinsko rastojanje. Sveukupno, ovakav kakav je ovaj automobil, po našem mišljenju bi glatko mogao da se kandiduje za udarnu rolu u novom nastavku filmskog serijala Mad Max.

Oni sa najintenzivnije razvijenom moći zapažanja, sigurno će primetiti prizvuke modela Nissan Skyline R34 GTT, zatim četvrte generacije Honde Accord, Subaru Legacija, a moguće je doživeti i asocijaciju u odnosu na Toyotu Corollu kao i na primerak Honde Prelude iz pete iteracije.

Svako naravno ima pravo na svoj utisak, ali je činjenica da su zaljubljenici u japanske automobile bili oduševljeni na skupu na kom je bio izložen i fotografisani četvorotočkaš.

AutoRepublika

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments