1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Jedinstveni KMR safari Porsche 911 na aukciji
Jedinstveni KMR safari Porsche 911 na aukciji

Jedinstveni KMR safari Porsche 911 na aukciji

248
1
Podelite sa prijateljima:

Nezavisna tjunerska kuća fokusirana na modifikacije vozila iz game marke Porsche, tačnije profesionalci zaposleni u kompaniji Kelly-Moss su preradili primerak „standardnog“ primerka modela 911 i uobličili ga u safari stilu. Intencija kreatora jedinstvenog četvorotočkaša je očita: „Poraziti i najzahtevnije američke terene“.

Vanterenski sportski automobil ima dugačak spisak modifikacija, uključući krov napravljen od kombinacije plastike ojačane ugljeničnim vlaknima (karbon) i kevlara, „performantniji“ rezervoar od 65 litara i 3,4-litarski motor koji proizvodi 340 konjskih snaga. Snaga se na put prenosi pomoću specifičnog mjenjača rađenog po narudžbi

Jedan od direktora kompanije Kelly-Moss, Endi Kilkojn je otkrio ovaj automobil, a koji je započeo kao standardni Porsche 911 964 Carrera, sa motorom zapremine 3,2 litare. Tu su takođe i LED svijetla široka po 75 centimetara na prednjem i zadnjem braniku, kao i još jedno LED svijetlo na krovu čija je širina ravno jedan metar. Sve ovo bi treblo da garantuje da ovaj automobil nikada neće ostati zaglavljen u mraku.

Tokom perioda od 10 mjeseci, svaki dio automobila je skinut, odnosno vozilo je dezintegrisano na pojedinačne komponente a zatim su poneki dijelovi zamjenjeni, popravljeni ili prepravljeni. Blatobrani su prošireni za po 70 milimetara, ali su zadržali standardan obim, kako ne bi izgledali modifikovano. Takođe je skinut dobar dio unutrašnjosti prednjih blatobrana, kako bi se povećao klirens točkova.

Auto je takođe opremljen sa šestocilidnarskim kočionim čeljustima proizvođača Brembo, ojačanom šasijom, ogibljenjem i rolbarom rađenim po narudžbi. Tu je takođe i krovni šator, koji može poslužiti kao prenoćište tokom dužih avantura.

I pored svega, odnosno uprkos brojnim modifikacijama, razvojna ekipa Kelly-Mossa je uspjela da zadrži ukupnu masu vozila od svega 1.130 kilograma. Automobil se trenutno sprema za učešće na aukciji, a početna cijena je utvđena nivou od 375.000 američkih dolara, što po današnjem kursu iznosi približno 340.000 evropskih novčanica.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

juče tekst o velikom zagađivanju prirode, i mnogi komentari da su SUV vozila doprinela tome… ali ako nastavi ova SUV manija, preneće se i na sportske automobile, pa ćemo imati sportske offroad poršee i ostale…..